ГЕРБ внесе жалба срещу Румен Радев в ЦИК

13 Май 2019 | 16:48
2 коментара
Политика

Представители на ГЕРБ внесоха жалба в Централната избирателна комисия (ЦИК). Жалбата е срещу участието на президента Румен Радев в предизборната кампания на БСП. Реакцията на ПП ГЕРБ дойде след като преди два дни „БСП за България“ внесе повторна жалба в ЦИК и СЕМ за законови нарушения от страна на министър-председателя Бойко Борисов. ОТ БСП твърдят, че премиерът Борисов използва държавен ресурс за водене на предизборна кампания. Предизборният щаб на БСП дали не е в президентството, тъй като Иво Христов продължава да бъде председател на Стратегическия съвет към него. Това каза зам.-председател на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ Цветомир Паунов след внасянето на жалбата. По думите му президентът подкрепя само една политическа сила и това е БСП. „Последният пример е неговото участие и твърденията и внушенията, които той направи в Асеновград, в синхрон с изказванията на г-жа Корнелия Нинова, внушения които бяха направени срещу ГЕРБ, което е недопустимо.

Тук, разбирате ли иронията? Неговото изказване в град Асеновград, от където е избран сегашния народен представител от БСП Манол Генов, единственият народен представител, срещу когото има повдигнато обвинение за купуване на гласове. Тук трябва да си зададем въпроса, къде се намира предизборния щаб на БСП, дали той се намира в президентството, тъй като г-н Иво Христов в качеството му на кандидат за евродепутат от БСП продължава да бъде председател на Стратегическия съвет към президента. Може би тук БСП и президентът са в много добра позиция, защото опорните точки се пишат от един и същи човек и те се ползват едновременно“, отбеляза Цветомир Паунов. Недопустимо е президентът – обединителят на нацията да прави предизборната кампания на БСП. Това каза Цветомир Паунов. „За нас е абсолютно недопустимо президентът, който според Конституцията олицетворява единството на нацията и спрямо чл. 14 от нея е обединител и човекът, който би трябвало да бъде изцяло неангажиран с политическа агитация, той да прави изцяло предизборна кампания на БСП“, посочи Паунов. Тома Биков, който също участваше във внасянето на жалбата, каза, че се надява президентът да посъветва и съпругата си да не атакува големи стратегически компании, които в определени моменти биха могли да бъдат и стратегически инвеститори в България. "Призоваваме президента Радев за радиомълчание по отношение на инвестиционната политика, необмислените му изявления пречат, а не помагат", каза той по повод изказвания на президента Румен Радев, че е поканил немския президент в България и е имал ползотворни разговори с него. Изказването бе направено в Асеновград вчера и става дума за "Фолксваген". По-рано днес президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) посочи, че Радев по-скоро може да се отрази негативно на решениет дали заводът да се стри тук. „Няма как в едно и също изречение да твърдиш, че правителството има свръх проблем с корупцията и в същото време преговаря на много високо ниво и много сериозно със свръх голям стратегически инвеститор. Тези неща по принцип са несъвместими“, посочи Биков.

„На второ място бихме призовали президентът да запази радиомълчание по отношение на инвестиционната политика в момента, още няколко седмици, за да не попречи на преговорите, защото един президент не е в състояние да води големи инвестиции, но е в състояние да ги прогонва. С подобни необмислени изявления президентът пречи, а не помага“, добави той. „В същото време се надяваме президентът да посъветва и съпругата си да не атакува големи стратегически компании, които в определени моменти биха могли да бъдат и стратегически инвеститори в България“, подчерта народният представител от ГЕРБ.

Добавени коментари

Професор до Нанi публикува:
13 Май 2019 | 20:20
Г-Н РАДЕВ Е ЕДИН ДОСТОЕН ПРЕЗИДЕНТ, А НЕ КАТО ОНОВА ЧУЧЕЛО ПЛЕВНЕЛИЕВ.А ти Нани вероятно си на хранилка при Герб.
Hani публикува:
13 Май 2019 | 17:05
Радев е пристрастен и не е президент обединител, а разделител и настройва българите един срещу друг. Поръчков президент, резидент на Решетников. Кукла на конци. Срам!! Заводът на Фолксваген, ако не дойде в България, само той ще е виновен с непремерените му изявления. Прави всичко, за да работи срещу правителството.

Добавете Вашия коментар

TOP