ГЕРБ регистрира листата в Пиринско без "дълбоките републикански резерви" Даниела Савеклиева и Костадин Хаджигаев

01 Март 2021 | 21:49
9 коментара
Политика

Точно в 12:00 часа днес областният координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград и евродепутат Андрей Новаков, заедно с настоящите народни представители на партията от Област Благоевград и кандидати за следващия парламент, регистрираха листата на партията в Районна избирателна комисия – Благоевград.

Министър Росен Желязков е юрист по образование. От 30 септември 2016 г. с решение на Министерския съвет е определен за председател на Държавна агенция електронно управление, а от  2017 г. е  председател на Комисия за регулиране на съобщенията. През 2018 г. е избран за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Изключително любопитна е подредбата на листата след водача. Втори е шефът на РУО в Благоевград Ивайло Златанов, който е и общински съветник, и председател на Комисията по образование, култура и вероизповедания. На трето, четвърто и пето място са настоящите депутати Георги Динев от Петрич, д-р Емил Тончев от Разлог и Александър Мацурев от Банско. На шесто място е председателят на ГЕРБ в Сандански Стоян Стоев. Седмото място е определено за коалиционния партньор СДС, което ще бъде заето от бившия син депутат –  юристът Борислв Миланов. На осмо място е директорът на ТД на НОИ – Благоевград Илиян Георгиев. На девето място е Никола Джингаров, ръководител на ГЕРБ в Гоце Делчев, а на десето – Денис Шингов от Гърмен. На последното 22 място е депутатът Стефан Апостолов от Симитли, който вчера навърши 33 години. За преминалия в Христовата възраст син на кмета на Симитли Апостол Апостолов последното място едва ли е проблем, тъй като той ще разчита на висок преференциален вот, както стана на предишните избори, когато преференциите го изстреляха в първа лига и стана депутат в настоящия парламент.

Любопитното е, че от гражданската квота като кандидати за народни представители са номинирани благоевградският адвокат Теодор Тошев, който беше юрисконсулт на ОбС – Благоевград по времето на кмета Атанас Камбитов, както и бизнесменът Димитър Урдев, бивш общински съветник от БЗНС „Ал. Стамболийски” в продължение на 3 мандата. Изненадващо е, че в депутатската листа не са дългогодишният народен представител Даниела Савеклиева и шефката на „ВиК” Росица Димитрова, която е председател на общинската организация на ГЕРБ в Благоевград .

Ето и пълната листа с кандидати за народни представители на ГЕРБ в 1 Многомандатен избирателен район:

1. Росен Желязков –  министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията

2. Ивайло Златанов – Началник на Регионалното управление на образованието-Благоевград, общински съветник

3. Георги Динев- народен представител в 44-то Народно събрание

4. Емил Тончев – народен представител в 44-то Народно събрание

5. Александър Мацурев – народен представител в 44-то Народно събрание

6. Стоян Стоев – общински ръководител на ГЕРБ-Сандански

7. Борислав Миланов – адвокат

8. Илиан Георгиев – директор на ТП на НОИ – Благоевград

9. Никола Джингаров – общински ръководител на ГЕРБ – Гоце Делчев

10. Денис Шенгов – председател на Общински съвет – Гърмен

11. Николай Михайлов – IT специалист

12. Димитър Чолев – зам. директор на СУ „Антон Попов” – гр. Петрич

13. Теодор Тошев – адвокат

14. Димитър Урдев – инженер

15. Наташа Стоянова – инженер-агроном

16. Йордан Андонов – мениджър

17. Георги Матеев – педагог

18. Никол Янкова Тимева-Митрева – общински съветник в ОбС-Струмяни

19. Александър Петков – филолог

20. Николая  Илиева – архитект

21. Иванка Кехайова – адвокат

22. Стефан Апостолов – народен представител в 44-то Народно събрание

Кандидатската листа на ГЕРБ е от 22-ма души, като на последното място, по свое собствено желание е нашият народен представител Стефан Апостолов. Самият той обясни, че изборът му да бъде на това място е личен и предпочита да разчита на подкрепата на избирателите, както е направил и на предходните избори, когато отново бе на последните места, но хората го подкрепиха и го наредиха на второ място, след Александър Манолев, по брой преференции.

Самият областен координатор на ГЕРБ залага много на името на Стефан Апостолов, като дори каза пред журналисти, че той ще бъде човекът, който от последното място в листата, ще бута партията напред. „Когато кажеш депутат, особено от Благоевград, всички се сещат за Стефан Апостолов, защото той е много разпознаваем сред хората.  Впечатляващото при него е, че той разчита на своята популярност, на работата, която е свършил. На 22-ро място символично е човекът, който ще бута листата напред. Това, за което се борим е отличен. Свършили сме не малко работа, знаем как да свършим още, така че нашата цел е да имаме 6 депутата на изборите. В момента имаме 5”, подчерта той.

Мотото на Стефан Апостолов и в предстоящата кампания ще бъде „Много сме! Силни сме!”. На преходните избори хората от Община Симитли и района доказаха, че единни и с мисъл за родното място могат да помогнат за това – в парламента да има човек от нашата Община, който да ни представлява и който да защитава интересите ни! Затова нека отново покажем, че работещите и мислещите хора имат място в 45-то Народно събрание. Нека подкрепим Стефан Апостолов!

Добавени коментари

haha публикува:
02 Март 2021 | 23:39
На седмия в листата .....................файчина.... може и по- дългосвиреща! Да си търси гласове в София или ако иска и на друго място!
Царвул публикува:
02 Март 2021 | 19:57
Всички пак гласувайте.... НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА...
Шиндзу Абе публикува:
02 Март 2021 | 14:19
Йордан Андонов е най-достойния кандидат!!!!
истината публикува:
02 Март 2021 | 09:05
Дали хората които гласуват за ГРОБ вече не разбраха че са едни пионки които също тънат в мизерия докато шепа приближени не си знаят парите.
До Банско2 публикува:
02 Март 2021 | 08:26
Дайте на Икономов още възможност че това муе малко.
Симитличанин публикува:
02 Март 2021 | 08:12
В община Симитли всички гласуват за Стефан защото след всеки гласувал комисията вади бюлетината и проверява,ако не е са стьефчо се маха и се слага готова подготвена, всички комисии в общината са или техни хора или заплашени и ровят в урните като кокошки,на минали избори се отвратих и повече не искам да съм застъпник
Банско 2 публикува:
02 Март 2021 | 07:29
Мацурев ни отврати всичи не толкова с простотията си колкото с интрижките му. Дори членовете на ГЕРБ няма да гласуват за него.
вергил публикува:
01 Март 2021 | 23:57
дана защо нема да бъде в листата са за кой да гласувам че си пусна за илко
Банско публикува:
01 Март 2021 | 23:36
Мацуревия боклук какво се е изпачил.Еи лайнар свърши за тебе сичко,се че те питам ка че погледнеш тия хора дека им направи мръсотия в очите.Боклук

Добавете Вашия коментар

TOP