Георги Васев, общински съветник: ОбС-Благоевград свърши доста работа по отношение на промени в Наредбата за обществен ред

11 Юни 2016 | 12:06
0 коментара
Общество
Георги Васев, общински съветник: ОбС-Благоевград свърши доста работа по отношение на промени в Наредбата за обществен ред

Общински съвет-Благоевград свърши доста работа по отношение на промени в Наредбата за обществен ред. Това каза за ‘‘Фокус’’ Георги Васев, общински съветник и член на комисията по опазване на обществения ред, сигурността и противодействието на корупцията.

По думите му, е престъпление да се допускат лица под съответната възраст в дискотеки и питейни заведения, където се сервира алкохол, както е престъпление и носенето на бурки.

„Смятаме за престъпление това да разнасяш и да насаждаш принудително по улиците някакви религиозни виждания за живота. Съответните религиозни общности, които правят това, притесняват гражданите. Надявам се в рамките на тази сесия да разгледаме този въпрос. Тоест по пакета от мерки, които Общински съвет има като ангажимент и като възможност да въздейства всичко е възприето. В тази връзка смятам, че и Общинска администрация, чрез звено „Обществен ред“ в общи линии се справя с това“, прибави Васев.

Той допълни, че е престъпление и чупенето на обществени съоръжения и люлки в градските паркове и градини, но в тази област не се справят много добре с вандалите.

Според него Полицията и звено „Обществен ред и сигурност“ към община Благоевград, не са в състояние да обхванат всичко, но когато гражданите направят така че да помогнат за това Благоевград да бъде по-приветливо и по-сигурно място, тогава нещата ще се получат. 

Добавете Вашия коментар

TOP