Георги Икономов: 4 проекта се реализират в района на река Глазне в Банско

02 Ноември 2018 | 14:04
0 коментара
Общество

4 проекта се реализират в района на река Глазне в Банско. Това каза в интервю Георги Икономов, кмет на града, цитиран от "Фокус".

По думите му изграждането на парк за отдих в района включва всички пространства около река Глазне.

„За да се реализира изцяло този проект в момента правим корекция на реката – стената, която е изградена в горната част на реката, е много широка, затова сега я стесняваме и я правим успоредна, изграждаме допълнително подпорни стени и т.н. Успоредно с това ще тръгне и изграждането на улица, която ще обслужва потока към ски зоната покрай реката. Ще изградим също един пешеходен мост, който преди 2 години беше отнесен от реката и който живеещите в този район очакват с нетърпение“, посочи той.

Георги Икономов добави, че самият парк ще започва от околовръстния път и ще стига до ски зоната. По думите му това са едни площи от двете страни на река Глазне, минавайки през централната градска част, които на този етап са облагородени донякъде, но не съвсем. Кметът уточни, че проектът предвижда да се направи един парк с пешеходни алеи, с велоалеи, с кътове за отдих, кътове за спорт, панорамни площадки над реката.

Георги Икономов заяви, че това ще бъде един парк и една пешеходна зона, която ще свързва туристическата зона с центъра на града.

Добавете Вашия коментар

TOP