Футболист с COVID-19 в „Пирин“, карантината му изтече в деня на водосвета

11 Юни 2020 | 08:22
0 коментара
Спорт

„Пирин“ договори футболист с Ковид-19. Поредният силен трансфер е на халфа на „Етър“ Красимир Станоев. Благоевградчанинът, който е юноша на „Пирин 2001“, миналия месец даде положителна проба за коронавирус и беше поставен под 28-дневна карантина, която за радост премина безсимптомно. Изолацията му изтече вчера вечерта и затова футболистът не можа да присъства на официалното представяне на отбора на стадион „Христо Ботев“ преди обяд и традиционния водосвет за здраве и успех през новия сезон.

Последната пречка пред завръщането на Станоев в отбора на зелено-белите, където игра преди няколко сезона, отпадна, след като скъса контракта си с болярите по споразумение между двата клуба. В отминалата кампания 26-годишният халф записа 23 мача с два гола за виолетовите. Седмица по-рано също от Велико Търново се прибра у дома Александър Дюлгеров. По екип за първата предсезонна тренировка излязоха и другите възвръщенци Николай Бодуров, Антон Карачанаков, Стилиян Николов и Преслав Йорданов, както и Спас Георгиев, Петър Петров и Джон-Кристоф Айна.

За водосвета, отслужен от отец Петър, в дома на орлетата се изсипаха първите мъже на Благоевград. Кметската администрация предвождаше градоначалникът Румен Томов, свещички запалиха общинари, банкери, бизнесмени, бивши ръководители на футбола в областния център, служители на фирмата спонсор „Емирейтс Уелт“. За ВИП гостите клубното ръководство се беше погрижило да осигури кетъринг и за по-голямо удобство коктейлни маси, тип „щъркел“.

Такова масирано присъствие на властимащи за начало на подготовката е невиждано, но нали предстоят избори… коментираха редовите привърженици, които отстъпваха по брой на официалните лица. Впечатление направи отсъствието на най-радикалното ядро във фенфракцията, което осигуряваше горещата подкрепа по време на мачовете на любимия тим. Под бурните аплодисменти на футболисти, треньори и зрители шампанското гръмнаха силният човек на „Дъбравска“ 1 Ива Дацева-Уорън и наставникът Уорън Фийни, който се справи със задачата по-обиграно от своята шефка.

„Красив футбол и трите точки. Това ще бъде акцентът ни в предстоящата кампания. Ще продължим с интеграцията на млади футболисти. Очакваме още нови попълнения. Не ме интересува тяхната националност, а каква работа ще вършат на терена“, заяви северноирландският предводител на пиринци.

СТОЙЧО СТОИЦОВ в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP