Флашмоб срещу полицейските репресии се проведе тази вечер пред сградата на ОДМВР Благоевград

28 Ноември 2018 | 21:04
0 коментара
Криминално

Флашмоб срещу полицейските репресии се проведе тази вечер пред сградата на Областната дирекция на полицията в Благоевград.

Двадесетина участници в четирите протеста срещу високите цени на горивата, прераснали впоследствие срещу социалното убийство на България, пресичаха на пешеходната пътека в знак на протест срещу връчването на част от тях на актове и протоколи.

„Събитието е организирано в отговор на полицейските репресии срещу нас, изразяващи се в съставянето на актове и предупредителни протоколи от полицията за това, че изразяваме конституционното си право да протестираме”, каза организаторът Стефан Делиов. Той добави, че не са съгласни с това и за това организират събитието като флашмоб. „Този натиск с протоколи и актове и привиквания в полицията не е правилен в една демократична държава. Притеснително в първите протоколи, които полицията връчи е, че са по чл. 9, което означава, че получилите ги са организатори, което не е истина. Освен това протоколите са безсрочни, което означава, че след 5-10 години, ако някой от нас отиде на протест и на него стане нещо, ще носим отговорност. Това означава, че ние до живот няма да можем да протестираме, затова тази вечер получилите актове и протоколи ги няма”, добави Делиов.

Според него в Благоевград има съставен един акт, и 19 протокола в двете районни управления на полицията. „Тези, които трябва да пазят престъпниците пазят мирните граждани, които протестират”, каза Калоян Ханджийски, участник в протестите, но като гражданин, а не като лидер на ДСБ, какъвто в действителност е. Протестът бе организиран в социалните мрежи, започна малко преди 19 часа. След десетина минути на протест, участниците се разотидоха мирно. /БГНЕС 

Добавете Вашия коментар

TOP