Фирма на кюстендилска адвокатка започва строителство на закрития пазар в Петрич

12 Ноември 2017 | 18:12
0 коментара
Бизнес

Кметът на Петрич Димитър Бръчков завчера подписа договора със столичния консорциум „Пазари Петрич” ДЗЗД за изграждане на покрития пазар и в южната общината веднага започна едно от най-мащабните за годината строителство, което ще струва 1 173 333,32 лв.и нформира в."Струма"

Стартът бе даден с преместването на търговците временно до бившия ресторант на ГУМ и разкопаване на ул. „Тома Митов“, където първо трябва да бъде сменен водопроводът.

Самото строителство ще включва покриване на мястото за тържището с павета, поставяне на 136 търговски маси от ламарина и винкел на разстояние 4 метра една от друга, всяка от тях със самостоятелно електрическо захранване и контакти, покриването на пазара, монтиране на локално и улично осветление и обособяването на 25 паркоместа.

Съгласно сключения договор изпълнителят ще получи 20% от стойността на обществената поръчка до 30 дни след откриване на строителната площадка. Строежът трябва да завърши за 120 дни, а ако някой от етапите му закъснее с 20 дни, общината има право без предизвестие да прекрати договора с консорциума. Гаранционният срок, който „Пазари Петрич“ предлага, е 123 месеца.

От името на ДЗЗД-то подпис сложи представляващият го Георги Савов. Той е и управител на една от двете фирми, обединени в консорциума за участие в обществената поръчка – „Кари-10“ ЕООД. Любопитно е, че собственик на капитала на тази фирма е „Кад холдинг“ ООД, където Савов е отново управител, а едноличен собственик на капитала е кюстендилската адвокатка Елисавета Иванова Вуковска.

Втората фирма в консорциума, който ще направи покрития пазар на Петрич, е „Менкаура“ ЕООД с управител Димитър Атанасов.

Както съобщихме, освен „Пазари Петрич“ кандидати за обществената поръчка бяха още един столичен консорциум – „Бул Еврометал“ ДЗЗД с управител Николай Таушанов, дупнишката „Стройкомерс“ ЕООД и фирмата на бившия петрички депутат от ГЕРБ Митко Захов „Монолит-21-Андонов и Захов“. Последната обаче бе отстранена от участие на доста ранен етап от конкурса.

Добавете Вашия коментар

TOP