Финал за лятна академия за изкуство "Огънят на Орфей" в Разлог

21 Август 2018 | 10:50
0 коментара
Култура

„Огънят на Орфей“ изпепели Разлог. Със заключителен концерт на млади таланти бе закрито дванайстото издание на Международната лятната академия за изкуства "Огънят на Орфей" в Разлог.

Специален гост на финалната вечер бе Ралица Базайтова – главен експерт в Министерство на културата.

На гала концерта в залата на Народно читалище „15.09.1903 – 1909“ бяха връчени специалните награди на Община Разлог за най-талантливите музиканти, участвали в "Огънят на Орфей" и всеотдайните им преподаватели. Публиката успя да се наслади на виртуозните изпълнения на възпитаниците в майсторските класове по пиано, кларинет, цигулка, тромпет и оперно пеене. В заключителните прояви в последния ден на академията бяха включени изложби на творци от майсторските класове по живопис, фотография, в които участие взеха и младите таланти от Разлог.

В майсторските класове по класически музикални инструменти, пеене, фолклор, живопис, фотография, театър и др. се обучаваха млади таланти от България, Русия, Полша, САЩ и Германия. По време на академията в Разлог се провеждаха и майсторски класове по музика, литература, фолклор, изобразително изкуство, театър и танци. Академията за изкуство обединява талантливи деца и младежи, както и преподавали с доказан опит и признание в своята сфера.

Добавете Вашия коментар

TOP