Факелно шествие в Благоевград под надслов „Да разпръснем тъмнината за нашите деца!“

05 Ноември 2019 | 14:46
0 коментара
Общество

На 07.11.2019 г. от 18:30ч., пред сградата на Община Благоевград ще стартира факелно шествие под надслов „Да разпръснем тъмнината за нашите деца!“.

Шествието е част от демонстрациите и протестите, организирани от разгневените родители  в следствие на приетия Закон за социалните услуги (ЗСУ), с който се измени Закон за закрила на детето и още 28 закона и нормативни актове, касаещи децата и семействата, както и заради продължаващата тоталната незаинтересованост на управляващите към диалог и обществен дебат по темата.

Шествията ще се проведат и в градовете София, Сандански и Петрич, като се предвижда зрелищно прекосяване на най-възловите пътни артерии и централни улици в градовете в час пик. Факлите и светлината символизират родителския огън, който ще разпръсне всяко зло около децата, ще ги стопли и ще ги пази.

“Елате и запалете факла заедно с нас. Бъдете отговорни, обективни и загрижени медии, граждани и родителите. Бъдете огънят, който да спре порочното социално закондателство, обвързано със “закрилата” на детето. Вдигнете медийната цензура. Не ставайте престъпници. Защото днес потърпевши са други български семейства и деца, но утре може да бъдат вашите собствени!”, призоваха организаторите и се заканиха, че  протестите и демонстрациите няма да спрат, докато антидетските и антисемейни закони не бъдат отменени.

Добавете Вашия коментар

TOP