Европейски избори 2019: БСП внесе сигнал в ЦИК срещу премиера Бойко Борисов

11 Май 2019 | 13:10
1 коментара
Политика

БСП внесе сигнал в ЦИК срещу премиера Бойко Борисов. Сигналът бе входиран в комисията от председателя на Националния предизборен щаб на БСП Георги Свиленски и от народния представител и член на Правна комисия Явор Божанков. Заедно с тях бе и юрисконсутът на партията Аглика Виденова.
„Внасяме сигнал във връзка с несъвместимост на функциите на г-н Бойко Борисов, който изпълнява функциите на министър-председател. От две седмици изпълнява функциите на председател на Председателският предизборен щаб на ПП ГЕРБ и съпътстващите ги коалиции. Това е в категорично противоречие на закона за администрацията“, каза Георги Свиленски.
БСП анонсираха сигнала си в началото на тази седмица на своя пресконференция. Тогава от партията обявиха, че за същото ще сигнализират и Съвета за електронни медии.

Добавени коментари

За урок! публикува:
11 Май 2019 | 15:14
БКП-то си отгледа и БСП и ГЕРБ. Сега ще си ги търпите! Когато си на власт - всичко ти е позволено,но го усещаш,когато си на отсрещния бряг.Помним,когато Орешарски стана премиер-министър как Бойко организира нескончаеми протести докато го свали,за да се върне той.Нищо ново под слънцето.Сега е Тиквата на власт-ще прави каквото си иска,а другите ще скачат,колкото си щат.Те затова е голямата борба за власт!

Добавете Вашия коментар

TOP