Евакуират туристи от хотели и плажове в Гърция заради пожари

25 Август 2019 | 10:35
0 коментара
Общество

Висок риск от горски пожари има в шест района на страната

Стотици туристи бяха евакуирани от хотели и плажове на гръцкия остров Самос, където избухна горски пожар, съобщи АФП. 70 пожарникари и 13 противопожарни машини се борят с огъня в източната част на острова, съобщиха гръцките власти, цитирани от БГНЕС. Според тях, 1000 души са били евакуирани от няколко хотели в близкия град. „Става въпрос за не много голям фронт, но се разпространява близо до хотелите“, заяви кметът град Питагор Христодулос Севастакис пред местната телевизия Скай.

Висок риск от горски пожари през почивните дни има в шест района на Гърция, съобщи Генералният секретариат за гражданска защита, цитиран от вестник „Катимерини“ и БТА. Властите в Атика, включително на остров Китос, в северния Егейски район, в части от Пелопонес и в в райони на Централна и Западна Гърция, както и в Източна Македония и Тракия са под тревога. На остров Корфу огнеборците са мъчеха да овладеят голям пожар в региона Критика, като се наложи превантивна евакуация на няколко къщи. На югоизточния егейски остров Лерос, също с превантивна цел, бе евакуирана местната болница, а туристи се оказаха временно блокирани на един от плажовете.

Пожари избухнаха и в Неа Манолада (Югозападна Гърция), в Аркадия на полуостров Пелопонес и в Аспропиргос в западна Атика, пише „Катимерини“.

Добавете Вашия коментар

TOP