Ето кои са едни от най-обещаващите професии на бъдещето

28 Ноември 2016 | 07:08
0 коментара
Любопитно
Ето кои са едни от най-обещаващите професии на бъдещето
Сигурно, когато чуете думите „модна индустрия“ си представяте модели, дизайнери, фотографи, стилисти и фризьори, но възможностите в модата съвсем не се изчерпват с тези професии. Всъщност според скорошни проучвания, едни от най-обещаващите професии за близкото бъдеще са свързани точно със света на модата, но не са толкова видни. Кои са те?

1.Инженер по 3D принтиране 

Този вид принтиране би улеснил изключително много работата на дизайнерите, тъй като създава по-точна представа за моделите на дрехите. За изминалата година в света са продадени над 280 000 3D принтера. Производителите са убедени, че продажбите на този продукт ще нарастват все повече и повече. Дали един ден няма да принтираме дрехите си вкъщи?

2.Моден консултант 

Най-точно – моден психолог. Един от начините, по които умишлено или не изразяваме себе си, е стилът ни на обличане. Затова е хубаво преди да купим дадена дреха да се замислим какво искаме да кажем на света, носейки я. Чрез дрехите си, изпращаме послание на света. Затова една от най-обещаващите професии в сферата на модата е модният психолог, който помага на дизайнерите като му дава насоки, свързани с човешката психиката.

3.Изследване и развитие на материалите 

През последните години много гиганти в света на модата заложиха на разработването на нови материи, така че артикулите да са още по-качествени. Платовете са сърцето на модната компания, затова е важно да се следят новостите и да се търсят възможности за развитие. Най-обещаващ е секторът със спортните дрехи, тъй като там материята има много голямо значение, както за комфорта и качеството, така и за здравето.

4.Експерт по устойчивост 

Разбира се, за всички модни компании, устойчивостта на дадена дреха или аксесоар е приоритет. Затова те наемат консултанти, които да определят дали материята и изработката са достатъчно добри и издържливи.

5.Личен стилист 

В днешно време не само звездите имат лични стилисти. Всъщност препоръчително е всяка дама да има професионален съветник, който да я насочва. По този начин пазаруването става по-удобно и практично и изборът на дрехи е още по-добър.


Източник: woman.hotnews.bg

Добавете Вашия коментар

TOP