Елис Бакалова от Благоевград влезе в ролята на Биби в новия TV сериал „Татковци“

23 Септември 2021 | 10:09
0 коментара
Култура

Деветокласничката в НХГ, която е дъщеря на популярния автотърговец Петър Бакалов-Магията и козметичката Любима Палаханова, от малка е много музикална и артистична, мечтае да учи в НАТФИЗ

15-годишната Елис Бакалова от Благоевград е в ролята на тийнейджърката Биби, голямата дъщеря на Дана и Радо в новия тв сериал „Татковци“, който стартира преди 2 дни. Талантливото момиче е дъщеря на известния търговец на коли Петър Бакалов-Магията и половинката му Любима, която е козметик, но през последните месеци й се налага често да отсъства от салона заради сценичните ангажименти на дъщеря си.

Елис свири и пее в частното училище „Presto“ от около 6 г., а през последните три е и в актьорската му школа. Като малка три години е танцувала в танцовата формация „Силвана денс“.

„Бяхме поканени на рожден ден на дете, което ходеше в „Presto”, всички започнаха да пеят, да свирят, атмосферата беше наистина завладяваща и невероятният купон вдъхнови Елис толкова силно, че пожела да я запишем в „Presto“ и го повтаряше няколко месеца след това. Започна с електрическа китара при Станислав Кайчев и пеене при Деница Веселинска, а като се разкри школата по актьорство, се записа и в нея, при актьорите Аладин Алиибрахим и Виктор Кападжиев“, разказа майката на младата актриса – Любима Палаханска.

Ето какво разказа Елис за кастинга за филма и как се е озовала на него: „Поканата за явяване на кастинга за сериала дойде чрез агенция „Crew Casting“, с която работя от около година и половина. Чрез тях съм имала вече няколко успешни изяви, включително съм била статист в една испанска продукция. На кастинга се явих с част от сценария, който ми бе предоставен предварително. Имаше доста момичета, кандидатки за ролята, и мога да кажа, че никак не беше лесно да впечатля журито в лицето на невероятната Яна Титова, която е един от режисьорите на сериала. Мечтата ми е някой ден да уча в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” и да бъда актриса. Затова приемам този шанс изключително отговорно и съм благодарна за възможността още отсега да си партнирам с актьори като Стоян Дойчев (моят баща в сериала), Силвия Драгиева (моята майка), Христо Пъдев, Филип Буков, Павел Иванов и други. Вълнението е изключително голямо, ролята е предизвикателна и затова се старая да отговоря на гласуваното ми доверие с необходимата сериозност и старание. Снимките протичат невероятно, защото целият екип са истински професионалисти, с режисьори като Яна Титова, Павел Г. Веснаков и Филип Морозов“.

На въпрос за екранния й образ на Боряна-Биби и как ще съчетава училището в Благоевград и снимките в София занапред, Елис разкри: „Ролята ми е на една тийнейджърка-бунтарка, доста непокорна на моменти, опитваща се да събере разведените си родители. Аз съм по-голямата дъщеря на Дана и Радо и съм възпитана от екранната ми майка да бъда силна и независима, и рядко слушам чуждото мнение… Особено ако то е на баща ми. До какви ситуации ще доведе това, ще разберете, ако гледате всеки делник в 18:00 ч. „Татковци“ по bTV.

През лятото снимките бяха доста интензивни, но това не беше проблем, тъй като бях ваканция. Сега екипът се съобразява, доколкото това е възможно, с моята заетост в училище, но понякога се налага да отсъствам, тъй като това е работа в екип и много хора зависят един от друг. Засега успявам да наваксвам с материала в училище и се радвам, че моите преподаватели подхождат с разбиране“, обясни деветокласничката, която е в паралелката по поп и джаз пеене в НХГ “Св.св. Кирил и Методий” в Благоевград.

„Елис от малка е музикална и много артистична. Обича да импровизира и не обича да подражава. Тя е с ярко изразена индивидуалност, смела е и знае какво иска“, разкрива майка й Любима Палаханска.

Тя е по-малкото дете в семейството, кака й Антоана е третокурсничка в АУБ.

Източник: Вестник Струма

Добавете Вашия коментар

TOP