Екстрадират от Германия мъж от Белица, осъден на близо седем месеца затвор заради нарушаване на наложеното му наказание „пробация”

15 Септември 2017 | 02:37
0 коментара
Общество

Екстрадират от Германия мъж от Белица, осъден на близо седем месеца затвор заради нарушаване на наложеното му наказание „пробация” и неизпълнение на включените в него пробационни мерки.

По искане на Районна прокуратура – Разлог 26-годишният Димитър Илиев Димитров е обявен за общодържавно издирване и след издадена европейска заповед за арест той е задържан от органите на реда в Германия. Димитров ще бъде предаден на българските власти на летището във Франкфурт и екстрадиран в България на 21 септември. Той е заловен в Германия на 18 август и в момента е задържан под стража и се намира в затвора „Билефелд Бракведе”.

До ареста на Димитров в Германия се стигна, след като в края на 2016 година той напуска страната и не изтърпява пълния размер от наложеното му наказание „пробация” за срок от две години и половина. Той е осъден, след като е заловен да шофира без книжка, и то в едногодишен срок от изтърпяване на наложена му условна присъда за същото деяние. Делото е решено със споразумение и магистратите в Разлог му налагат наказание „пробация“, включващо задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от две години и шест месеца, среща с пробационен служител за същия период, както и полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 100 часа годишно и ограничение в свободното придвижване за девет месеца.

До спиране изпълнението на пробацията Димитров е изтърпял 1 година, 4 месеца и 11 дни от присъдата си, като му оставали още 1 година, 1 месец и 19 дни. Поради неизпълнението на пълния срок на наказанието казусът отново влиза в съда, като ОС – Благоевград заменя пробацията с ефективна присъда от 6 месеца и 24 дни, която е потвърдена и от Апелативния съд. При определяне на наказанието магистратите взимат предвид и условното осъждане на Димитров.

ЯНА ЙОРДАНОВА/в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP