ЕКСКЛУЗИВНО! Зам.-кметът Христо Георгиев нападна журналист и един от организаторите на протестите в община Петрич

24 Май 2015 | 22:50
9 коментара
Криминално

Зам.-кметът на община Петрич Христо Георгиев нападна журналист и един от организаторите на протестите срещу кметската управа в южния град. Пускат сигнал в Прокуратурата и Народното събрание, съобщава репортер Pirinsko.com.

Както Pirinsko.com първи съобщи за екшънът станал пред луксозната къща на зам.-кметът Христо Георгиев. Инцидентът е станал вчера късния следобед, когато журналист на кабелен оператор "БАЦ", придружен от един от организаторите на протестите в Петрич Руси Бахтерлиев снимали павираната улица, която води към имението на Георгиев. След като били забелязани от Христо Георгиев, двамата са нападнати с викове и удари.

Според източник на Pirinsko.com зам.-градоначалника си изпуснал нервите, нападнал оператора с удари, след което е блъснал камерата на земята, която сериозно се повредила. При опит Бахтерлиев да защити колегата си оператор е получил няколко удара в областта на главата и краката. Освен физическа саморазправа от страна на Христо Георгиев, двамата получили и словесни закани от рода: Знам къде живеете, ще Ви убия всички до един, вие ли ще снимате тук около къщата ми, боклуци м****ви д**ба, ще Ви избия всички до един дето ми пращате Нова телевизия и др., подобни закани, с които длъжностното лице си позволило да заплаши двамата невинни граждани, които изпълнявали служебните си задължения. 

По думите на очевидец двамата мъже били окървавени от ударите на "побеснелия" зам.-кмет и били видимо психически разстроени след отправените заплахи за убийство. Потърпевшите са потърсили и лекарска помощ, притеснени за живота на тях и техните семейства, възнамеряват да подадат сигнал в Полицията, Прокуратурата и Народното събрание.

В града на милионерите под сурдинка се коментира, че Христо Георгиев немогъл да си удържи нервите за това, че по същото време около 1 200 души се бяха събрали на мирен протест подкрепен със скара и бира пред сградата на общинска администрация гр.Петрич.

Информацията за нападението над журналист бе потвърдена и от Добринка Бацанова, която каза следното:

"Операторът бе изпратен да снима един от недвижимите имоти на зам.-кмета по сигурността. Вилата му се намира в една от най-красивите местности в Петрич - "Света Петка", по мое мнение, стойността й е 4-5 милиона лева. Кирил направил опит да заснеме кадри за репортаж, но изненадващо бил пресрещнат от разярения Христо Георгиев. Освен заплахи към момчето, той блъснал камерата и тя се счупила на земята", разказа Добринка Бацанова, която е председател на Сдружението на хотелиерите в Петрич и един от основните организатори на протестите срещу грладоначалника Вельо Илиев и неговия екип.

"Пострадал е и колега, председател на Сдружението на строителите в града Руси Бахтерлиев. Той е с наранявания на главата. Дори операторът е успял да заснеме окървавеното му лице. Руси има медицинско свидетелство. Стоя изцяло зад думите си. Страхувам се за сигурността на Кирил Гогушев, както и за семейния ни бизнес. Момчето толкова е стресирано, че иска да напусне телевизията, страхува се. Зам.-кметът раздава собствено правосъдие", каза Добринка Бацанова.

По случая, който станал вчера, е сезирана местната полиция.

"Днес представители на 10 партии в Петрич изготвиха декларация срещу действията на Христо Георгиев. Ще отидем и в Народното събрание, където ще искаме съдействие и от всички депутати от Благоевградски избирателен район", коментира Бацанова.

Припомняме, че след излъчения от Нова телевизия репортаж за кметът на община Петрич Вельо Илиев и зам.-кметът Христо Георгиев за възлагане на обществени поръчки без конкурс, Окръжната прокуратура в Благоевград се самосезира и разпореди проверка по случая. В хода на проверката ще бъдат изискани всички документи, които се отнасят до възлагането и изпълнението на обществените поръчки в Община Петрич, обясниха от прокуратурата.

Предстоят разпити на кмета и заместник-кмета на Община Петрич, както и на длъжностни лица от общинската администрация.

След скандалните разскрития  за злоупотребите в община Петрич, стотици разгневени граждани протестираха с думите: "Оставка и мафия" пред сградата на общината. Строителните предприемачи блокираха движението с тежкотоварните машини по улиците на южния град. За протеста предварително бяха монтирани "чучула" с ликовете на кметската оправа, които бяха запалени демостративно в знак на несъгласие с управлението на общината.

  Малко по късно на същия ден, недоволните граждани щурмуваха сградата на общината и замеряха с яйца, като стигнаха до сблъсаци с полицията. Те направиха опит да влезат в общината и да поискат сметка на зам.-кмета Христо Георгиев, който се бе скрил в кабинета си.

Гражданите протестираха за това, че една от фирмите е получила поръчка за изграждане на канализация за 5 милиона лева, защото е посочила абсурдните 200 години гаранция.

Над 3,5 милиона лева е раздала Общината по тази схема от 2007 година насам. Всяка от строителните поръчки е под 40 000 лева, с което отпада законовото изискване за търг и кметът сам определя изпълнителя. Така според документите фирма "ИМИ" с управител Илиян Илиев собственик на един от атосервизите в града е изградил канализация в село Коларово. По същата схема общината е платила 8 хиляди лева на фирма "Вилисон", която е съседната баничарница. Собствениците отрекоха да имат информация за подобно нещо.

Скандалното в случая е, че собствениците на автосервиза и закусвалнята не знаели, че техните фирми изграждали канализации и водопроводи на територията на общината.

Екипът на Нова разкрива също, че Община Петрич е наела без конкурс и заплатила 20 000 лева на малък фризьорски салон "Супер мания" ЕООД за ремонт на детски ясли и детски градини в Петрич и селата Габрене и Камена. Зад фирмата-собственик на фризьорския салон стои Стоян Липушлиев, шуреят на заместник-кмета по строителството Христо Георгиев.

Добавени коментари

Гюптин публикува:
26 Май 2015 | 01:29
Затвор за гюптино и азис кмет
Гюптин публикува:
26 Май 2015 | 01:28
Затвор за тези измамници гюпката и азис кмет
Belio публикува:
26 Май 2015 | 01:26
Кмета и гюпката са измамници
Дончо публикува:
25 Май 2015 | 22:59
Предстоят разпити на кмета и заместник-кмета на Община Петрич, както и на длъжностни лица от общинската администрация. - Кой ше разпитат , вечно пияния и корумпиран счетоводител или вечно пияния и корумпиран гл. архитект ? Негодника Гошо от отдел безопастност на движението или крадливия домакин на общината ? ,,Честната,, Мариана Митрева , която "не вижда" строителните гафове в града ни или продажните цървули от РДНСК ? Айде нема нужда...
112 публикува:
25 Май 2015 | 18:58
Много циркаджии в този град, кметът им оправи улиците, а те лаят срещу него като побеснели кучета
Мая публикува:
25 Май 2015 | 12:19
всичко има начало и карй драгими петричани вальо си отива богат и болен и обиден
Христов публикува:
25 Май 2015 | 09:15
Вельо Вельо е това е човека дето ти развали кариерата ти си добър човек но се поддаде на лош учител в лицето на Христо Георгиев известен в цялата община ГЮПКАТА. Беше си добре със строителите беше си добре с хората уважаваха те а сега те плюят не си ли задаваш въпрос защо ах Вельо каква беля си направи ама хората са казали кой каква беля си направи друг неможе.
Тортопуласън публикува:
25 Май 2015 | 00:23
Всяка песен си има край! Явно тяхната са я пуснали на бързи обороти и дойде момента когато всичко свърши. Щом се стигна до тука, положението е на лице! Гузен не гонен бяга! Никой невинен не налита на бой, без да е виновен!
Иванов публикува:
24 Май 2015 | 23:09
КРАЙ ТОВА БЕШЕ КРАЯ ИЦЕ НЕМА ВЕЧЕ КОЙ ДА ТИ ПУСНЕ АВАНТА ТОЛКОС С КМЕТСТВОТО БАТЕ ДЕГА ВЕЧЕ СТАВАТЕ КЛИЕНТИ НЕ САМО НА ПРОКУРАТУРАТА А И НА СЪДА

Добавете Вашия коментар

TOP