Eксклузивно! Съдружник на кандидат-кмет на Дупница с важни разкрития!

29 Октомври 2015 | 16:25
0 коментара
Криминално
Eксклузивно! Съдружник на кандидат-кмет на Дупница с важни разкрития!

Константин  Михайлов  Попов -  бивш съдружник на  Методи Чимев – кандидат за кмет на Дупница и настоящ съдружник на съпругата му Клементина Чимева се обърна към медиите, за да разкрие важни обстоятелства около съвместната им дейност.

Ето какво пише г-н Попов в писмото си до средствата за масова информация:

Обръщам се към пресата, за да споделя някои факти от съвместния ми бизнес със семейство Чимеви, защото бях чувал за схеми за присвояване на бизнес от властимащите, но не предполагах , че и аз ще стана жертва на такава.

Познавам  Методи Чимев от 1997г. когата той започна работа като управител на трудов договор  в  “Кодетекс”ООД, дружество, в което аз бях единият от основните съдружници. По това време фирмата  извършваше шивашка дейност в помещение под наем в гр. Дупница,  с персонал от около 50 шивачки.

През  2001г.с Методи Чимев регистрирахме на името на съпругата му, Клементина Чимева  и на дъщеря ми , фирма “Мартекс 2”ООД със седалище в гр.София, която също извършва шивашка дейност.. Същата ние фактически управлявахме като пълномощници  до избирането му за кмет през 2011г.

В края на 2007г.  “Мартекс2” ООД   закупи  производствена сграда от 1600 кв.м  в гр.Дупница, чиято покупка фирмата финансира с персонален мой кредит от банка ДСК,срещу който заложих апартамента си в гр. София. Методи Чимев ,от своя страна, не предостави финансиране за покупката на сградата,поради факта ,че не разполагаше с активи, с които да обезпечи евентуален кредит. След   ремонта и оборудването на сградата , тя се превърна в съвременна производствена база . Този факт  създаде на М.Чимев ,който по това време вече беше общински  съветник от ПП”Герб”, имидж на преуспяващ бизнесмен.По мое мнение, това му помогна на местните избори през 2011г. на които той бе избран за кмет.

В началото на 2012 г.  изкупих дяловете на дъщеря си от “Мартекс2” ООД и станах пълноправен съдружник  и собственик  на 50% от дяловете на дружеството. Именно тогава забелязах и промяна в отношението на семейство Чимеви към нашия общ бизнес. Например разбрах , че те се представят като еднолични собственици на “Мартекс2 “ООД, която в Дупница явно вече беше станала известна като” кметската фирма”.  Нещо повече, в края на 2013 г. съпругата на М.Чимев, Клементина Чимева ,управител в  фирмата , стартира  “стратегия за отстраняване на съдружник.” За една година задълженията на фирмата към НАП  нарастнаха повече от два пъти и сметките ни бяха запорирани. От края на 2014г. “Мартекс2” преустанови плащанията по кредитите си към ДСК. Близо половината от работничките напуснаха поради закъснели или наизплатени в срок заплати. Очакванията явно са били ,че при тази ситуация   ще напусна фирмата по собствено желание , продавайки  дяловете си на безценица.  Това обаче не се случи и в средата на 2015г. Чимеви включиха  в схемата  Ивайло Константинов, съпартиец и близък приятел на семейството.  Клементина Чимева  в качеството си на управител в “Мартекс 2”ООД , еднолично, без решение на общото събрание и без мое знание, сключва от името на дружеството договори за паричен заем с Ивайло Константинов за крупна сума. По този начин тя поставя дружеството в финанасова зависимост от горното лице. Интересен е факта ,че договорите са за суми от по 15 000лв. предадени на ръка на г-жа Чимева , вместо да бъдат преведени по банков път и са сключени  в рамките на един месец . Съгласно условията на договорите, дадените от Ивайло Константинов средства подлежат на връщане през декември 2015 г. Очевидно е ,че при невъзможност за погасяването им в този срок ще възникне претенция от страна на  горното лице към активите на фирмата. Явно целта на горните действия е аз,като съдружник  в “Мартекс2 “  да бъда принуден да напусна дружеството при въжможно най- добри финанасови условия за семейство Чимеви.

 След като научих за тези действия на г-жа Чимева,  реагирах, като изразих възмущението си и несъгласието си с тях . Заявих ,че не признавам сключените от нея еднолично, но за сметка на общата ни фирма, договори за заем .

 В отговор веднага бяха предприети действия от страна на г-жа Чимева  чрез пълномощника и, адвокат Милен Попов- съпартиец и кандидат за общински съветник от листата на съпруга и М.Чимев, за отстраняването ми като съдружник  от “Мартекс2”ООД. Беше ми отправена нотариална покана с насрочена дата за провеждане на общо събрание, на което да бъда отстранен като съдружник и управител от “Мартекс 2 “ООД .

За съжаление, мисля ,че фактите сами говорят за себе си. Считам, че съм жертва на опит за присвояване на бизнеса ми,организиран от властимащите , кметското семейство Чимеви и  Ивайло Константинов председател на ПП”Герб” Дупница, с помощта на  кандидата за общински съветник от тяхната листа,юриста Милен Попов. Реагирам по този начин, давайки гластност на случая чрез медийте, поради опасността тези хора да бъдат допуснати отново до управлението на гр. Дупница./ pik.bg

Добавете Вашия коментар

TOP