Две седмици срок за прибирането на конете в Симитли

17 Ноември 2017 | 17:53
0 коментара
Общество
Срок от 2 седмици всички коне да бъдат прибрани и регистрирани с ушни марки даде общинска администрация в Симитли.
 
Това стана на спешна среща със собствениците на коне в община Симитли. 
 
След изтичането на срока, на собствениците на  забелязаните без стопани животни ще бъдат налагани глоби по наредбата на общински съвет Симитли за опазване на обществения ред.
 
Служителите на полицейския участък в Симитли увериха, че ще помагат за спазването на реда и залавянето на нарушителите. Те потвърдиха опасенията на хората, че безстопанствените коне  създават опасност по първокласни, второкласни и третокласните пътища в общината и ще следят за спазването на правилата.
 
На срещата, организирана от кмета на общината Апостол Апостолов, присъстваха притежаващи коне животновъди, представители на Участък Полиция-Симитли,  заместник -кметовете на община Симитли  и служители от администрацията.
 
Причината за срещата бяха зачестилите свободно движещи се коне, както в частните имоти, в населените места в общината, така и в самия град. Беше обсъден вариантът животните да бъдат прибрани от собствениците без санкции към тях. 
 
Присъстващите животновъди се съгласиха, че са наложителни такива мерки и поискаха да бъде направена регистрация на всички коне в общината.
 
Полицаите ще бъдат тези, които ще издирят и връчват актовете на собственици на такива коне, които са глобени.
 
От общината ще бъдат изпратени предупредителни писма до всички собственици на животни за спазване условията за отглеждането им и решенията на срещата.

Добавете Вашия коментар

TOP