Дупничанин стана първият осиновител на куче в рамките на кампанията „Не купувай, осинови“ в Благоевград

27 Януари 2018 | 13:18
0 коментара
Общество

Дупничанинът Георги стана първият осиновител на куче в рамките на кампанията „Не купувай, осинови“ провеждаща се в Благоевград.

Общо два домашни любимеца са осиновени до момента от добри хора. 

Осиновителят, на първото куче, който се казва Георги коментира, че не се притеснява от това, че взима по-голямо куче, а не бебе. Той заяви, че за него не е проблем и това, че животното не е породисто, дори напротив. 

„Исках да взема голямо куче, а не по-малко. Това, че кучето не е породисто не ме притеснява, защото те са много по-издръжливи и по-лесно свикват с новата среда“, каза още осиновителят. Той допълни, че ще кръсти кучето Линда, тъй като така се е казвала и предишното му.

В рамките на инициативата бе осиновено и едно от бебетата кученца.

То отиде в дома на семейство с две деца от Благоевград. Именно децата бяха тези, които избраха кое от кучетата ще се прибере с тях. Бащата на децата заяви, че цялото семейство ще се грижи за кученцето. 

„Ще го гледаме така, както гледаме и децата си“, коментира осиновителят.

Новите собственици на кучетата подписаха договори за осиновяване с НПО „Оскар и Лора“, които се грижат за животни.

Кампанията ще продължи още няколко часа. Тя се провежда на площадното пространство между Регионален исторически музей – Благоевград и Младежки дом и е под егидата на кметът д-р Атанас Камбитов. 

На изложението има както малки кученца, така и по-големи. 

Организаторите на мероприятието предвиждат веднъж месечно да организират подобни изложения в града, за да могат да намерят дом на повече кучета.

Добавете Вашия коментар

TOP