ДПС ще подкрепи вота на недоверие

16 Юли 2020 | 12:18
0 коментара
Политика

ДПС е последователно. Винаги сме подкрепяли вота на недоверие, заяви  пред БНТ депутатът от движението Ерджан Ебатин. Гласовете на БСП и ДПС обаче не стигат, за да мине вотът, внесен вчера от групата на социалистите. Гласовете на Воля все още са неясни, при консултациите си с БСП тази седмица хората на Веселин Марешки заявиха, че ще мислят още.

От ДПС се опитват категорично да отрекат, че имат някакво участие в сегашното управление. ДПС никога не може да има свои министри в кабинета на Борисов. Как е допустимо, как може да се мисли, самата партия ГЕРБ никога не би допуснала най-важните министри в кабинета да бъдат на ДПС, коментира Ерджан Ебатин оставките на тримата министри, обявени снощи.

Ако си спомняте, още в началото, с формирането на този кабинет, ДПС започна да говори за неговия демонтаж. Тогава Горанов също беше министър на финансите. От самото начало говорим, че това е една неконструктивна формула, която е на грешна основа. Измъкването през опита да се разграничат от ДПС не знам доколко ще изиграе роля. Процесите, които диктуват едно такова действие, идват от улицата, от емоция, каза още депутатът.

И посочи, че ДПС винаги е гласувало против този кабинет.

Добавете Вашия коментар

TOP