Дори не подозирате, че водата от ананас има подобно действие

27 Юни 2018 | 20:18
0 коментара
Любопитно

Чували ли сте някога за безбройните полезни качества на водата от ананас? 

Още от древността е известен с множеството си приложения в народната медицина и в кухнята. Наситеният му вкус и аромат допълват ценните му съставки, а полезните му качества се борят и ви предпазват от редица заболявания, пише zdraveikrasota.

Ананасът е известен с високото си съдържание на храносмилателни ензими и антиоксиданти, спомагащи процеса на детоксикация на органите. Освен това този плод е богат на диетични фибри, витамини и минерали. Всички те се грижат за физическото ни и умствено състояние.

Много хора предпочитат директно да консумират този плод, а други си приготвят вкусно лечебно питие, на което се наслаждават няколко пъти дневно.

Ускорява отслабването

Водата от ананас става все по-популярна благодарение на отслабващото си действие. Не е панацея за изгаряне на мазнините. Но със сигурност спомага отслабването.

  • Ниското й съдържание на калории и засищащото й действие са основните фактори за това й качество.
  • Въпреки че потиска глада тя не води до напълняване и ускорява детоксикацията.
  • Съдържа диетични фибри подобряващи процеса на храносмилане и контролира холестерола.
  • Осигурява на организма глюкоза като източник на енергия и така поддържа метаболизма.

Детоксикира черния дроб

Ензимите и антиоксидантите във водата от ананас са отличен начин за подобряване функционирането на черния дроб, стимулирайки изхвърлянето на отпадните вещества задържани в тъканите.

  • Пречистващото й действие подобрява процеса на филтриране на кръвта, който е изключително важен за пречистването на токсините.
  • Антиоксидантите във водата от ананас спомагат възстановяването на клетките и ги защитават срещу уврежданията на свободните радикали./ Zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP