Домусчиев: Искаме бързи реформи

04 Декември 2015 | 08:52
0 коментара
Общество
Домусчиев: Искаме бързи реформи

Където има сив сектор, КРИБ се бори срещу него. Защото претендираме, че в нашата организация няма компании, които да са в сивия сектор. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев на бизнес среща в Кърджали. Той подчерта, че благодарение на организацията не е допуснато увеличение на данъците въпреки огромния натиск от партии, министри и други лица за това. "Успяхме да се преборим да няма два процента на социалните осигуровки въпреки усилията на "комсомолеца" Калфин в тази насока", коментира още Домусчиев. Той обяви, че КРИБ ще направи равносметка на свършеното и несвършеното с правителството и политиците на предстоящата дискусия в понеделник, посветена на реформите в България.

Форумът е част от кампанията "Да! На българската икономика", организирана от най-авторитетната работодателска организация и вестник "Стандарт". В него ще участват еврокомисарят Кристалина Георгиева и икономическия екип на кабинета "Борисов".

"Повече трябва да акцентираме не върху похвалите, а върху това, което не е свършено. Защото ние като КРИБ продължаваме да считаме, че реформи почти няма. Има замазване и прах в очите", каза още той. За добре свършената работа от КРИБ през последната година говорел и фактът, че за това време конфедерацията е увеличила два пъти членската си маса. "Ние вече произвеждаме не по-малко от три-четвърти от БВП на България. Няма сериозна браншова организация, която да не е наш член. А приходите на КРИБ са се увеличили четворно", изтъкна Домусчиев.

Неговият заместник и изпълнителен директор на Камарата на строителите в България Иван Бойков съобщи, че КРИБ има намерение да инициира създаването на колеж за липсващите в региона кадри. С идеята бил запознат и министърът на образованието.
"Колежът ще подготвя кадри и от съседни области, в строителния и други сектори. Специалностите ще бъдат определени чрез предложения от членовете на КРИБ, които, представлявайки бизнеса, трябва да посочат сферите, в които се чувства недостиг на квалифицирана работна ръка", каза още инж. Бойков. /БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP