Добрата новина! Отпускат 60 000 лева за рушащото се селско школо в Логодаж

24 Април 2018 | 14:53
0 коментара
Бизнес
60 000 лева са отпуснати за рушащото се училище в благоевградското село Логодаж.
 
Парите са отпуснати по проект на Община Благоевград. С  тях ще бъде ремонтиран покривът на школото. Той е толкова прогнил, че може да убие и преминаващ пешеходец. Идеята е да се отремонтира сградата, тъй като там се правят събрания, там са секциите за избори, репетира самодейният състав към читалище „Иван Чаушки 19434 г.“, който печели десетки награди.  Има зала за банкети. Също така тя може да се използва и за старчески дом или зелено училище.
 
Сградата е масивна, близо до международен път , а природата в селото е  забележителна, като там се намира и язовир „Стойковци“. „Трябва да се запази тази сграда“, категорични са жителите начело с кмета Пламен Червенков.
 
Припомняме, че потресаваща и зловеща е гледката на рушащото се училище в благоевградското село Логодаж.  За рушащата се сграда ги боли всички – от бивши учители до последния жител на пограничното село. Оттам тръгват най-хубавите детски спомени, но е изключително опасна и дори може да отнеме човешки живот.
 
Още повече, че там има зала за събрания, за културни мероприятия, там е и секцията по време на избори, може да падне покривът и да убие хората вътре.  Освен това сцената е изгнила, покривът се руши.  Стрехите минават точно до тротоара, където  се движат пешеходците и има голяма опасност от трагичен инцидент.
 
Многократно, повече от 5 години, са правени постъпки за ремонт на сградата до общината, до Общински съвет,  подписка от над 200 човека е изпращана също и ето вече резултати има.
 

Добавете Вашия коментар

TOP