Добрата новина! Таксата за битови отпадъци в Благоевград няма да се повишава

20 Ноември 2017 | 15:16
5 коментара
Общество

Община Благоевград направи поредната стратегическа стъпка за решаване на въпроса, свързан с изграждане на Регионалната система за отпадъци в село Бучино, отговаряща на европейските стандарти.

Съгласно изискванията, сегашното депо трябва да спре да функционира на 31 декември, а до изграждане на новото, отпадъците ще бъдат извозвани в Разлог. Кметът Камбитов заяви, че това е временна мярка и че очаква държавата да направи необходимото, за да не се допусне фалит на общините в Сдружението.

„Правителството на Бойко Борисов винаги подхожда адекватно и е показало отношение към Благоевград, затова нямам съмнение и се надявам, че и в тази конкретна ситуация, държавата ще ни помогне“, отбеляза д-р Камбитов.

Той допълни, че няма да допусне повишаване на таксата за битови отпадъци. 

На извънредно заседание на ОбС днес, съветниците гласуваха актуализация и на Програмата за управление на отпадъците на Община Благоевград за периода 2015 – 2020 г. „Актуализацията се налага, защото Общината е директен бенефициент по ОП „Околна среда ‎2014-2020 г“. Ние кандидатстваме по две процедури. Едната е за изграждане на компостираща инсталация и на инсталация за предварително третиране, а другата процедура е за изграждане на анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци. Общата стойност на двете инсталации е около 40 млн. лева“, поясни кметът Камбитов. 

Община Благоевград, в партньорство с общините от Регионалното сдружение за управление на отпадъците, ще кандидатства и с „Комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битовите отпадъци“ по приоритетна ос 2 на Оперативна програма „Околна среда ‎2014-2020 г.“

Проектът цели да гарантира, че всички постъпващи битови отпадъци на територията на община Благоевград ще бъдат обработвани и третирани по безопасен за околната среда начин.

Община Благоевград вече има избран изпълнител за изграждане на Регионалната система за управление на отпадъците, в случай че няма обжалване, се очаква депото да бъде готово до август следващата година.

 

Добавени коментари

Трима на кафе.... публикува:
21 Ноември 2017 | 08:37
Пък русата и дългоноса журналистка / хихиххи, може да се фука, че по нос я конкурира новата Мис България/ г-жа Жерева наляво и надясно споделя "на уше" зановата Lav stori Бриндо пич и Кристина Аморе :)))) Оооогън от любов, ще запаля аз сега....
Златната уста-Силва от струма ком публикува:
20 Ноември 2017 | 16:47
Това да имаш уплах ,да публикуваш новина ,и след половин час да се появява в Струма -КОМ.Сайта ,който няма нищо общо с вестник Струма.Преписвачката ,използва този факт , и се хвали наред и нашир ,че списва вестник СТрума.Срамота!Ако беше така ,досега да нямаше и един читател!Не се засрами ,а продължава да бъва пълни глупости!Повече с тази кьорфишек -информаторка ,обещавам ,няма да се занимавам!Скуча ми е ,и ми простее с фалшивите си новини.Фалшиви новини !И тя иска да е четена!Никога !
До силвенцето в критична възраст публикува:
20 Ноември 2017 | 16:18
За тия 200 лв. на час ти си загинала !Защо не си признаеш ,че си ползвала услугите на жигулото ,а преписваш сайтове ,още рано сутринта ,в които тарифата му е закована !Църната Силва ,на 53 години и тя иска още да е в играта !Смех !С виснал корем ,и боботещо гърло ,не става !Ай джом от тука !
Шпагата от сандански публикува:
20 Ноември 2017 | 15:58
Да те го тура в муцката ,Силво ,и като го гълташ ,да ме гледаш в очите!Кур.-а на Благоевград ,да определя общественото мнение!Е ,това ,вече е прекалено!Кой обаче ще я поиска тази преписвачка -дребна ,без талия ,с виснал корем от възрастта ,на 53 години ,и мирише на всичкото отгоре.Пуши ,като комин и си въобразява ,че е желана !Курът ми да изсъхне , но никога с тази циганка!С поздрав ,кметът на Благоевград -Атанас Камбитов!
Силва -Мангалката публикува:
20 Ноември 2017 | 15:39
Силво ,престани да се излагаш на 53 години си и още си на акъла на двете си деца!За щастие ,едното е противоположно копие на теб.И му се радвай!Не го засенчвай с препоръките си.Защото ти си едно нищо в живота!Пълен провал!Затова позволи на двете си деца да живеят собствен живот,без да им налагаш ЦЕНЗУРА.

Добавете Вашия коментар

TOP