Добра новина за „Пирин“, два отбора влизат директно в елита догодина

26 Юни 2020 | 08:51
0 коментара
Спорт

Добра новина за „Пирин“ дойде от вчерашното заседание на Изпълнителния комитет на БФС. Шампионатът на България ще е с променен формат от сезон 2020/21, а от Втора лига в елита директно ще влизат два отбора, което прави задачата на орлетата малко по-лесна.

Тимовете в Първа лига отново ще са 14 и в редовния сезон ще играят всеки срещу всеки при разменено гостуване. След това ще има раздяла на първа шестица и две четворки. Плейофите в шестицата остават като този сезон – по един мач. Т.е. топотборите ни ще изиграят 31 двубоя, а не 36. Тези от 7-о до 10-о място ще са в І четворка и ще излъчат единия тим за баража за Лига Европа.

Мачовете ще са всеки срещу всеки при разменено гостуване. Онези от ІІ четворка също ще играят всеки срещу всеки при разменено гостуване. Последните два тима изпадат директно, а 12-ият отива на бараж за оставане с третия във Втора лига. Изпълкомът ревизира правилото за вратарите, което трябваше да влезе в сила от следващия сезон. Според него играчите извън Европейския съюз не трябваше да имат право да пазят на български отбори. От БФС сметнаха, че са допуснали грешка с тази рестрикция и я премахнаха.

Извънредният конгрес на БФС ще се проведе на 11 декември 2020 г. Той трябваше да се състои това лято, но заради пандемията от Ковид-19 бе отложен напред във времето. До момента няма официално издигнати кандидати за президентския пост на родната футболна централа, а до две седмици преди събитието могат да се подават кандидатури за шеф на БФС.

Добавете Вашия коментар

TOP