До дни става ясен водачът на листата на АБВ в Пиринско

07 Август 2014 | 10:29
1 коментара
Политика

Не е изключено водачът на листата на АБВ за I МИР да не бъде местен представител, а "парашутист".

Това стана ясно вчера на пресконференция, организирана от областното и общинско ръководство на партията. Очаква се до 12-и август да бъдат утвърдени първите в кандидат-депутатските листи на партията на Георги Първанов, а на 17 август да бъдат приети окончателните листи.

От партията на бившия президент изразиха надежда, че по време предстоящата кампания ще има сериозни политически дебати.

По време на пресконференцията в Благоевград бе представена и част от проекто-платформата на АБВ за предстоящите избори. В нея са набелязани три основни цели, а именно - Възстановяване на държавността - дълбока реформа на държавното устройство, институциите и съдебната власт; Коренна промяна на политически модел - промяна на избирателната система и париите; Предотвратяване на демографския срив и възраждане на нацията - икономическо, социално образователно, културно и духовно. Сред предложенията на младата политическа партия са провеждане на референдум за нова конституция, въвеждане на избирателна система, чрез която 1/2 от депутатите да бъдат избирани мажоритарно, както и трикратно намаляване на държавните субсидии.

За да бъдат постигнати основните цели, от АБВ предлагат на своите избиратели сериозна реформа в съдебната система, която предвижда намаляване на мандата на Главния прокурор от 7 на 5 години, както и избирането му да бъде правено от парламента. Сред амбициите на АБВ е и България да бъде превърната в енергиен център на Балканите, чрез изграждане на АЕЦ Белене, VII реактор на АЕЦ Козлудуй и ускоряване строителството на Южен поток.

Освен това от партията на Първанов обещават справедлива данъчна система,чрез запазване на 10% данък за ниските доходи, 15% за средните и 20% за високите доходи. АБВ иска и въвеждането на минимално почасово заплащане на труда - 4 лева/час, както и активна демографска политика на дългосрочни инвестиции, предимно в децата и младото поколение. Цялата проекто-платформа е записана в 20 страници.

От АБВ стартират и национално допитване до българските граждани, чрез което могат да се правят допълнения в платформата.В тази връзка утре ще бъдат ситуирани и 3 пункта в Благоевград, където гражданите ще могат да попълват анкети. Те ще бъдат обособени пред сградата на бившия ГУМ и кварталите "Струмско" и "Еленово".

Освен допитването, от местната структура организират и дебат, с участието на Ивайло Калфин, който се очаква да се проведе до 10-ина дни.

В Благоевградска област се забелязва увеличаване на членовете в местните структури. Към 03 август са регистрирани 30 клуба с над 700 души. Областният лидер на партията Владимир Димитров коментира, че се забелязва преливане на членове на БСП в АБВ.

"Има, но не е това, което може да се очаква. Аз като човек, запознат с проблемите на БСП смятам, че има рутинност и не е преодолян страха. Със съставянето на служебното правителство и излизането на властови позиции на хората от БСП, които преследваха, заявилите симпатии към АБВ, този процес ще се ускорява. Не е тайна, че репресиите на моменти бяха драконски" заяви Владимир Димитров, който преди присъединяването си към партията на Първанов, бе дългогодишен активист от БСП.

Добавени коментари

123 публикува:
07 Август 2014 | 20:28
НАЙ-ДОБРАТА КАНДИДАТУРА ЗА ВОДАЧ НА АБВ Е КОСТАДИН ЖЕКОВ, МЛАД ЕНЕРГИЧЕН И МОЖЕЩ ЧОВЕК ,С КЛАСИ Е НАД ВЛАДО ДИМИТРОВ, И НАЙ ВАЖНОТО НЕ Е КОРУМПИРАН !

Добавете Вашия коментар

TOP