Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността

11 Април 2018 | 07:19
0 коментара
Общество

 Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над Източна България. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). В следобедните часове над планинските райони в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Топло, с максимални температури между 23° и 28°, по Черноморието 13°-16°.

В планините ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. В следобедните часове над масивите в западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 17°, на 2000 метра – около 9°.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за април.

За Благоевград максималната температура днес ще бъде 23°, а минималната  10°, в Банско 21°/9°, Симитли 24°/10°, Гоце Делчев 24°/11° и Петрич 23°/11°.

Добавете Вашия коментар

TOP