Днес гледат мярката срещу бившия шеф на КАТ- Благоевград Данаил Стоицов

04 Юли 2018 | 12:09
0 коментара
Криминално

Софийски апелативен съд ще преразгледа мярката за неотклонение на бившия началник на „Пътна полиция“-Благоевград - Данаил Стоицов.

При специализирана акция на сектор „Вътрешна сигурност“ и Специализираната прокуратура в „Пътна полиция“ – Благоевград, която се проведе на 22 май, бяха повдигнати обвинения на трима души. Единият е Данаил Стоицов, началник на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград, на когото са повдигнати обвинения за четири престъпления – вземане на подкуп, използване на служебно положение, незаконно държане на огнестрелно оръжие и превишаване на правата си, чрез осигуряването на полицейски конвой за движението на тежкотоварна машина с извънгабаритна техника. 

Ст. инсп. Стоицов е в ареста и в момента. Другото лице, което е привлечено като обвиняем е Бойко Шарков. Неговото обвинение е за подкуп, в който е участвал като помагач, улеснил е умишлено обвиняемият Данаил Стоицов да поиска и получи от различни лица подкуп. 

Бойко Шарков е освободен с парична гаранция в размер на 7000 лв. Третият обвиняем е Никола Доганджийски, който според обвинението умишлено е улеснил ст. инсп. Стоицов да приеме пари, вещи и услуги с имуществен характер. Той създал условия за намиране на лица, желаещи да регистрират и идентифицират пътни превозни средства, както в гр. Благоевград, така и в и пунктовете за регистрация на ППС в РУ – Петрич и РУ – Гоце Делчев. В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание. 

Никола Доганджийски провеждал срещи и преговори, лично участвал в тях, както и уговарял размера на подкупа. Третият обвиняем е с определена парична гаранция в размер на 6000 лв.

Преди ден пък, съдия Атанас Маскръчки от Окръжен съд Благоевград направи отвод по гледането на мярката на бившият шеф на КАТ Данаил Стоицов.

Така, след решението на съдията, тя ще бъде гледана днес в 15 часа от съдия Дияна Узунова в Окръжен съд - Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP