Джамбазки защити в ЕП българската позиция по отношение на Истанбулската конвенция

14 Март 2018 | 07:12
0 коментара
Политика

Аз представлявам България и българското правителство и с неудовлетворение чух от Вас непремерени думи за българската позиция по отношение на Истанбулската конвенция.

 

Това заяви  Ангел Джамбазки - евродепутат от ВМРО, член на групата на ЕКР, в дебата в Европейския парламент по време на пленарното заседание в понеделник.

 

Той обясни, че явно непремерените думи от страна на голяма част от негови колеги евродепутати ясно доказват, че разговорът за тази конвенция е политически и става дума за леви позиции.

 

Разбирам, че част от депутатите искат да си играят на комунизъм и леви позиции, но просто не са живели във време на комунизъм, каза българският представител.

 

Джамбазки е категоричен, че всяко насилие е недопустимо. Ние сме против насилието над жени и ще бъдем против. Но съвсем очевидно в този документ има джендър идеология. Тези неща трябва да бъдат изяснени и премахнати от този документ. Тогава никой няма да бъде против, обясни той.

 

Ангел Джамбазки допълни, че не става дума само за България, а и за Обединеното кралство, и за други държави, които изразяват съмнения спрямо ратификацията на Истанбулската конвенция.

 

Затова, моля Ви, уважавайте и правото на всяко едно общество да подрежда своя вътрешен ред, заключи българският евродепутат.

Добавете Вашия коментар

TOP