Джамбазки: Всички в БСП са за разстрел заради Македония

13 Август 2018 | 09:44
0 коментара
Политика

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки взе повод от скандала покрай изявлението на Зоран Заев за Илинденското въстание, за да нападне БСП. БСП са отговорни, че има македонска нация, всички до един са за разстрел, заяви той пред сайта "Блиц".

 

Евродепутатът се сети, че е трябвало да има реакция на думите на Заев. Джамбазки добави, че би реагирал по друг начин, ако бил част от кабинета. Все пак оценката му за позицията на властта по казуса е "от умерена до добра".


"От цялата ви абревиатура ВМРО не ви остана нищо. Вече сте във властта и нямате интерес от революции. Жалко. Въпросът за Македония никога не е бил за вас кауза, а просто бизнес и път към едни 20 места в парламента... Моля те, не вдигай костите на хилядите загинали за свободата България. Ще събудиш Яне и ще ти каже - "Да живееш, значи да се бориш - робът за свобода, а свободният за съвършенство". Но ти няма как да го разбереш, защото самия ти си роб, Ангеле. Роб, на когото му е добре в това положение", реагира в социалните мрежи зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. Той допълни, че "революционната" риторика за разстрел на всички от БСП няма да върне патриотите "в играта", а те ще гледат следващия парламент само от телевизора.


Отново в социалните мрежи Атанас Зафиров от ИБ на БСП отбеляза, че подобен език на омразата не е рядкост от страна на управляващата клика. Той пита дали Каракачанов споделя призивите за разстрел. Споменът от Ютьоя и Брайвик е прекалено пресен, за да подминаваме подобни изказвания с лека ръка, коментира социалистът.

Добавете Вашия коментар

TOP