Димитър Пенев става депутат

02 Март 2021 | 12:57
2 коментара
Политика

В навечерието на Националния празник, още един символ на национална гордост влиза в отбора на Патриотичната коалиция. Димитър Пенев бе официално представен като кандидат в листите на ВОЛЯ и НФСБ в София. Това е вторият футболен титан в екипа на Марешки, след като вчера бе потвърдено включването на легендата Петър Жеков, първата „Златна обувка“ на България.

С името на Димитър Пенев са свързани някой от най-знаковите поводи за национално самочувствие. Като футболист, общо 8 пъти е шампион на България и 5 пъти носител на Националната купа. За повечето българи, обаче, той остава в съзнанието като най-успешният треньор на страната, който отвежда националния отбор до бронзовите медали на Световното първенство в САЩ‘ 94.

С обявяването на знаковите кандидатури за народни представители, мнозина вещаят радикални промени в спорта. Веселин Марешки е известен с проактивните си действия и натиск за бързи промен и ориентирани към резултати, но до момента повечето инициативи на оглавяваната от него ПП ВОЛЯ бяха свързани със социалните права на гражданите. Към политиките за безплатни лекарства за пенсионери и ученици, справедливи цени при горивата и по-високи пенсии и заплати, явно Марешки добавя и спорта. За привличането на Пената под знамената на Патриотичната коалиция,  той заяви:

„В мирно време знамето на една държава се вее най-гордо по време на спортни триумфи. Димитър Пенев е човекът, който заедно с нашите национали през 94-та ни накара да се чувстваме най-сплотени и щастливи като народ. Спортът възпитава в традиционен морал, където мъжете са мъже, а жените - грации. Копнея да се върнем по пътя на спортните успехи от близкото минало, но и към масовия спорт, който носи здраве на нацията. За нас включването на  Пената е признание от най-високо ниво, защото кой друг, ако не той има нюх за селекция. Знаково е и още нещо. Някои социолози вече отреждат 3-то място на ВОЛЯ и НФСБ, а Димитър Пенев знае как се стига до бронза, когато опонентите уж не те слагат в сметките!“

Добавени коментари

Д-р Куин публикува:
04 Март 2021 | 13:32
Някои социолози вече отреждат 3-то място на ВОЛЯ и НФСБ??? Едва ли има такива социолози. Или пък са въодушевени от мощната подкрепа на БЗНС.
д-р Ох Боли публикува:
02 Март 2021 | 17:16
Какъв депутат ще е този с деменцията? Народе, освести се!

Добавете Вашия коментар

TOP