Депутат стана доброволец в болницата в Разлог

02 Май 2020 | 14:26
4 коментара
Общество

Депутатът от ГЕРБ от Разлог д-р Емил Тончев повече от месец работи като доброволец в отделението по образна диагностика в МБАЛ-Разлог. Преди да влезе в парламента, д-р Тончев бе началник на това отделение и сега се върна да помага на колегите си.

"Веднага след като бе въведено извънредното положение и парламентът има по-различен режим на работа, през март се върнах в отделението. Тук съм работил 28 г. и дори и преди извънредното положение, съм идвал да помагам. Аз съм лекар на първо място и такъв ще остана", каза д-р Тончев пред 24 часа.

Връщането на лекаря депутат е точно навреме, защото отделението има само двама медици - д-р Елена Рускова, която временно е началник на мястото на д-р Тончев и още един лекар пенсионер. В началото на епидемията той обаче е излязъл в отпуск. Има обаче достатъчно лаборанти и друг персонал. "Сега с колежката си разпределяме дежурствата, винаги има някой от нас на разположение, така че да няма смущения в работата на отделението", допълни д-р Тончев, който е на първа линия в борбата с коронавируса. Точно в "Образна диагностика" бе открит и първият случай от Банско на пациент с двустранна бронхопневмония, който после се оказа заразен с Covid-19.

Във връзка с възобновяване на дейността на детските и женски консултации и провеждане на профилактичните ехографски прегледи на бебета навършили 6 месечна възраст, в отделението има направена организация а прегледите. Това става във вторник и четвъртък от 13 до 14 часа. В тези дни и часови пояси е осигурен "зелен коридор" за опазване здравето на децата и техните родители, обясни лекарят.

Добавени коментари

Пациентка публикува:
03 Май 2020 | 20:51
Преди години изкарах двустранна пневмония. Не искам да коментирам други доктори"професионалисти" в тази болница,които ме размотаваха. Но за д-р Тончев едно огромно,човешко - Благодаря!
Банско публикува:
02 Май 2020 | 23:07
Браво!Поздравления!
Разложани публикува:
02 Май 2020 | 19:18
Браво , Докторе !!! Респект и похвала !!! Трябва и други лекари да вземат пример от Вас ! Като хирургия например ....
Razlog публикува:
02 Май 2020 | 15:56
Уникален човек. Професионалист в работата си.

Добавете Вашия коментар

TOP