Денонощно дежурство по пътя за Рилския манастир

18 Януари 2018 | 20:27
0 коментара
Общество

Екип от трима работници, комбинират багер, самосвал и друга техника в постоянно денонощно дежурство по пътя Рила-Рилски манастир /20 км/, както и изобощо по направлението от разклона при Кочериново до Светата обител /35 км/, казаха от поддържаща фирма в Дупница. Това се прави заради зиминя сезон, но и заради предвидените чести воаяжи до Рилския манастир от групи евродепутати, медийни екипи, изобщо на хора, ангажирани през европредседателството ни до 1 юли т.г..

Рилският манастир е една от дестинациите, където ще водят еврогостите ни. Затова по трасето трябва да е постоянно чисто. Дежурните своевременно отстраняват паднали камъни или скална маса по пътното платно, всяко затруднуние и проблем с движеинето. "Справят се", каза управителят на фирмата Цветан Цветанов.

Дежурният екип и техниката са разположени в кантон на Пътното на около 1.2 километра над Рилския манастир и са в постоянна връзка с дежурните пътни служби от региона, с КАТ и др. Остава обаче затворен пътят от Светата обител към Кирилова поляна /7 км/, трасето се почиства само до гроба на Св. Иван Рилски, за което съобщи Kmeta.bg.

Добавете Вашия коментар

TOP