Децата на Банско отбелязаха Международния ден без найлонови торбички

03 Юли 2019 | 16:29
1 коментара
Култура

Днес, в Международния ден без найлонови торбички, с много радост децата от Банско се събраха на площада, за да нарисуват най-дългата рисунка на тема "Зелени идеи".

Това е част от инициативата на Общината да осъщствява системно екологични практики за опазването на околната среда. Присъствието на деца, учители и родители на събитието, приемаме като обещание, че това е възможно и дори по-лесно, отколкото изглежда.

Прекрасните рисунки - дръвчетата, цветята, рибките и сините води, които изгряха на дългото платно, имат нужда от нашата съвест.

Това каза на малките художници и техните родители кметът Георги Икономов и призова за повече внимание и грижа при изхвърлянето на отпадъци.

Кампанията неРАЗДЕЛНО Банско осигури на всички деца торбички от плат, които да заменят найлоновите в ежедневието и които бяха раздадени като подарък лично от градоначалника.

Добавени коментари

Публика публикува:
03 Юли 2019 | 20:17
Изглежда г-жа Тенева е на море да си подсили тенът.Не мажа ли пък друг да посъветва кметът,че в тая жега можеше да се появи с риза с къс ръкав вместо да навива ръкави като месария? Ако иска сако-нищо не му пречи - то може и върху къс и дълъг ръкав...Така прилича на градевец.

Добавете Вашия коментар

TOP