Даниела Савеклиева, ГЕРБ: 97 проекта в образователната инфраструктура ще бъдат изпълнени в Благоевградска област

21 Септември 2017 | 23:12
1 коментара
Общество

97 проекта в образователната инфраструктура ще бъдат изпълнени в Благоевградска област. Това каза за „Фокус“ народният представител от ПП ГЕРБ-Благоевград и областен координатор на партията Даниела Савеклиева във връзка с предвидените инвестиции за подобряване на образователната инфраструктура в страната.

„В рамките на приоритетна ос „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ се включват общините Гоце Делчев, които са вече пред сключване на договор, както и общините Благоевград, Петрич и Разлог“, каза Савеклиева.

По думите й в община Петрич ще се обновява образователната инфраструктура и прилежащото дворно пространство.

„Това включва физкултурен салон и футболни игрище в гимназия „Пейо Яворов“ , спортни площадки в III- то ОУ „Гоце Делчев“, фитнес на открито в детска градина  „Калина Малина“. За община Гоце Делчев ще бъдат предоставени общо над 6 милиона лева. В тези пари са включени нов физкултурен салон във Второ ОУ „Гоце Делчев“, физкултурен салон в ОДЗ № 1 „Калинка“, физкултурен салон в ЦДГ №4 „Радост“, каза Савеклиева.

За община Благоевград мерки за подобряване на състоянието на образователната инфраструктура тече процедурата за над 3 900 000 лева.

В община Разлог по приоритетна ос „Подкрепа за енергийна ефективност“ са отпуснати 1 816 000 лева. Те са за СОУ „Братя Каназиреви“, където басейн и физкултурен салон ще бъде извършено топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци, PVC пакети, както и физкултурният салон към учебната сграда на ОУ „Никола Парапунов“ , също ще бъде санирана.

„В община Сандански за централната детска градина „Първи юни“ ще бъдат отпуснати 360 290 лева, както и 1 400 000 лева за реконструкция и модернизация на  Професионална Земеделска Гимназия „Климент Аркадиевич Тимирязев“. Дейностите ще включват физкултурен салон с прилежаща сграда с обслужващи помещения на физкултурния салон, както и новата открита спортна площадка за колективни игри“, каза Савеклиева.

По думите й  в община Разлог също има одобрен проект, който е за близо 1 300 000 лева и той е свързан с осъществяване на инвестиции за подобряване на образователната инфраструктура за цялостно подобряване на учебния процес в Професионална гимназия по механизация на селското стопанство в град Разлог.

„Тук е редно да отбележаче това, което правителството си постави като основен  приоритет- образованието, модернизацията на образователната инфраструктура вече е факт и занапред, тъй като предстои подаването и на нови проекти, както и тяхното реализиране“, каза още Савеклиева.

Добавени коментари

споко публикува:
22 Септември 2017 | 13:10
Цветанова по леко малко Борисов и Камбитов казаха вчера разбрахме не е нужно да си преписваш чужди успехи.

Добавете Вашия коментар

TOP