„Да запазим децата на пътя“ призоваха органи по опазване на реда и ОУ „Никола Парапунов“ в Разлог

19 Май 2016 | 22:41
0 коментара
Общество
Да запазим децата на пътя  призоваха органи по опазване на реда и ОУ  Никола Парапунов  в Разлог

Децата като пешеходци, като велосипедисти, като пътници, е необходимо да бъдат пазени-това е целта на дейността на всички органи и организации, имащи отношение по проблемите на безопасността на пътя.

В тази връзка Общинската комисия по безопасност на движението, „Пътна полиция“, СБА и ОУ „Никола Парапунов“ в Разлог проведоха съвместно състезанието „Майсторско управление на велосипеди“. Чрез него участниците от училището придобиват практически умения как да карат безпроблемно и правилно велосипеди по улиците. Състезанието премина в два етапа: управление на велосипед в реална ситуация и управление на велосипед в площадка с подредени различни препятствия.

Най-прецизните състезатели бяха наградени от СБА-Разлог, а победители при момчетата е Спас Стойчев от 6 клас, който получи приза за прецизност и бързина, а при момичетата победителка е седмокласничката Йоана Цветкова. За най-бърз участник в състезанието бе обявен Георги Стойчев, който е брат-близнак на победителя от състезанието.

Всички участници ще имат възможност да видят представянето на най-добрите велосипедисти в страната, както и да вземат участие на Националното състезание между звездите - най-добрите състезатели по колоездене за последните три години и шампионите - републиканските първенци от тази година, което ще се проведе на 14-16 октомври в Разлог.


Състезанието „Майсторско управление на велосипеди“ подготвя за безопасно присъствие на улицата всички ученици, броени дни преди голямата лятна ваканция. Училищната комисия по безопасност на движението по пътищата, съвместно с „Пътна полиция“ подготвиха съвети за безопасно поведение към учениците.

Интерес за учениците представлява и провеждането на съвместни патрули по опасни и натоварени кръстовища в град Разлог.

Добавете Вашия коментар

TOP