Д-р Георги Георгиев е новият - стар шеф на Онкоболницата в Благоевград

18 Март 2019 | 10:55
0 коментара
Общество

Общинските съвтенци в Благоевград преизбраха за още три години д-р Георги Георгиев за шеф на онкоболницата в града.

Решението бе взето единодушно днес, по време на извънредно заседание на ОбС по повод на създалата се в края на миналата седмица патовата ситуация около управлението на СБАЛО "Св. Мина".

Тогава, изненадващо избраният само преди 3 дни за временен управител на благоевградската онкоболница д-р Румен Кондев заяви, че се отказва от поста. С промяната в позицията си д-р Кондев изправи общинското ръководство пред сериозен проблем – изключително важното за хиляди раково болни хора звено да остане без управител и на практика да преустанови работа. За да не се стига до затваряне на болницата, председателят на Общински съвет Благоевград свика спешен Председателски съвет, по време на който бе взето решение за провеждане на извънредно заседание на местния парламент още в понеделник.

По време на сесията на 18 март общинските съветници гласуваха отмяна на решението от 12 март, с което избраха Кондев за управител на СБАЛО – Благоевград. Освен това, днес, съветниците гласуваха и дали да бъде отменено решение № 20 от заседанието им на 22.02.2019 г., с което бе решено, че ще бъде обявен конкурс за длъжността Управител на онкоболницата. 

До избор на временно управляващ на СБАЛО „Св. Мина“ се стигна след като досегашният управител д-р Георгиев подаде молба за напускане преди малко повече от месец. В заявлението си той изтъкна лични причини.

Добавете Вашия коментар

TOP