Д-р Божидар Велев остава шеф на болницата в Разлог за още три години

28 Март 2019 | 17:32
0 коментара
Общество

Общинският съвет в Разлог прие решението на комисията по избор на медицински управител на болницата в Разлог и гласуваха досегашния директор д-р Божидар Велев да управлява здравното заведение за срок от още 3 години.

Общинският съветник Иван Димитров поиска да бъде преразгледано и внесено отново предложението за първоначална конкурсна цена от 9лв на квадрат за урегулиран поземлен имот, към който има инвестиционно намерение, но предложението му бе отхвърлено с мотив, че това е само начална цена, и при явяване и на други кандидати тя може да бъде завишена.

На заседанието на общинския съвет макар първоначалното предложение да гласеше кметът инж. Красимир Герчев да гласува "въздържал се " за инвестиционната програма на ВиК асоциацията, впоследствие съветниците приеха кметът да гласува "ЗА" и бъдат усвоени по този начин средства за ремонт на улици и канализационни мрежи в града.

"900 000 лева получава община Разлог от МРРБ, целеви средства, които ще бъдат ползвани, за да може да се реализира инвестиционната програма касаеща подмяна на канализационната мрежа на някои от улиците в Разлог.

Финансовия ресурс е осигурен благодарение на членството на община Разлог във ВиК Асоциацията. 400 000 лева вече са получени, предстои да бъде получена и останалата част от парите, като те ще бъдат ползвани за ремонт на улици, за което предстои и обявяване на обществена поръчка" съобщи пред съветниците кметът Красимир Герчев.

В отговор на въпрос на общински съветник защо учениците от СУ " Братя Каназиреви" събират средства за боядисване и сами извършват ремонт на класните си стаи, кметът информира, че началото на тази година са преведени на училището 29 900 лв преходен остатък от миналата година, а общината е осигурила и 10 000лв за ремонт отоплителната инсталация на басейна, който се очаква да бъде пуснат след априлската ваканция.

За цялата 2018 година община Разлог отчита 538 000 лв финансов остатък в ресор "Образование", и кметът Герчев бе категоричен, че е в прерогативите изцяло на директорите на училища да разходват правилно тези средства - за ремонт, образователни материали и др., като уведомят общината за какво са похарчени парите. А защо се налага да бъдат събирани пари от учениците е въпрос, на който отговор родителите ще търсят от ръководството на Разложката гимназия.

1000 лева отпусна местния парламент за операцията на Живко Ласков от Разлог, 390 лева събраха като дарения общинските съветници./БНР/

Добавете Вашия коментар

TOP