Цветомир Найденов: Васил Божков записва всичките си разговори, ЛиЛана му беше любовница 10 години

11 Май 2020 | 10:05
0 коментара
Общество

"Не". Така Цветомир Найденов отговори на въпрос дали е знаел за познанство, помощ и контакт от страна на финансовия министър Владислав Горанов с Васил Божков, както Божков заяви в края на миналата седмица.

 

"Той по принцип Васил вярна дума не казва, може да лъже и сега", бяха точните думи на Найденов пред Нова телевизия, който добави, че не го интересувало и Божков не му казвал.

 

"Константин Папазов ще има да си чака акциите на Левски от Васил Божков", парари надеждите на сините  собственикът на Efbet.


Баскетболният спец вчера обяви, че в рамките на днешния ден все още настоящият собственик на "сините" му е обещал да пусне книжата по куриерска фирма. Известно е, че Божков и Георги Попов се намират в Дубай, а без акциите 26-кратният шампион на България е обречен на фалит, който и без това на този етап много трудно ще се избегне.

"Божков лъже Тити, че ще му даде акциите. Тити го познавам добре и му казах да не бърза още. Има много време до получаването на акциите. Той тези акции ги държи, за да дестабилизира и да нагнетява напрежение. Не му трябват", поясни Найденов. 
 

Попитан дали всичко казано от Васил Божков на 8 май е лъжа, собственикът на Efbet посочи, че било лъжа, че Горанов знаел за данъците от хазартния бизнес на Божков и имал нещо общо със законодателството по тази материя.

 

По думите на Найденов, това не било работа на финансовия министър да го знае – било работа само на Държавната комисия по хазарта. А на въпрос как той разбрал колко данъци следвало да плаща Божков, а политиците не разбрали, отговорът беше, че станало така заради заплахата за убийство и че "никой не може да предположи такава наглост".

 

Когато ни заплаши с убийство, решихме да казваме истината и от юни до декември 2019 година да събираме доказателства и да ги извадим пред обществото.

 

Васил Божков по принцип ходи с 2 телефона, единият му е записвачка – той записва разговорите с всеки, продължи Найденов.

 

Попитан какво е било положението години наред преди това и как са работили - не е ли знаел Найденов с кого работи, отговорът беше, че Божков бил умел лъжец и например гръцкият милиардер Сократис Кокалис едва сега разбрал "с какъв бандит" бил съдружник.

 

На въпрос дали се е чувствал притиснат да прави бизнес с Васил Божков години наред и не е ли знаел с кого си партнира – той и неговото семейство, Цветомир Найденов отвърна, че Божков го "изрекетирал" през 2016 година.

 

А попитан защо през 2016 година не подал сигнал в прокуратурата, когато се случил въпросният рекет, Найденов отвърна, че не вярвал нещо да бъде направено. Сега обаче ножът бил опрян до кокала, защото Божков ги заплашил с убийство.

 

"За него да поръча човек е все едно с вас да си поръчаме пица за вкъщи", каза Найденов, който уточни, че събрал доказателства и ги дал на прокуратурата.

 

И почна с имена на поръчани – Манол Велев, Йордан Динев, футболни съдии – Христо Ристосков например, като добави името на Слави Ангелов, с уточнение, че не смята, че Божков направил поръчката, но отговарял на описанието на поръчителя, дадено от главния прокурор.

 

"Да прати малко фурми. Нищо не чакам от него, разделили сме си бизнеса, който сме имали заедно. Върнали сме си лицензите за 9 игрални зали, защото не искаме да имаме нищо общо с криминален престъпник", заяви Найденов.

 

По думите му, допирната точка в бизнеса с Васил Божков е "Еврофутбол" и малка част от игралните зали. "Неговият бизнес е рекет и търговия с влияние", настоя Найденов. И не се съгласи, че някой е допуснал Божков да се издигне толкова, а че Божков се възползвал от "слабостите на системата".

 

"Всички умират от страх от Черепа – и преди, и сега", настоя собственикът на Efbet.

 

С Божков никога не сме били приятели, не сме излизали заедно по заведения, не ме е интересувало какво прави. Искам да опровергая един мит - че Божков ни бил създал. Към момента, в който станахме съдружници, фирмата ми вече действаше от 3 години", обясни Найденов. 

 

Според  него Васил Божков отговаря напълно на описанието на главния прокурор Иван Гешев за поръчителя на пребития разследващ журналист Слави Ангелов. Той обаче нямал доказателства срещу бившия си съдружник.

"Гледах му интервюто. Твърдението, че няма нищо общо с певицата ЛиЛана, е откровена лъжа. Тя му беше любовница над 10 години. Той й подари кола - една "открадната" BMW X6, тя си имаше специален час за посещения в "Нове Холдинг". Като се вгледаш в детайлите от интервюто на този човек, виждаш, че той откровено лъже", заяви бизнесменът.

 

"В хазартния бизнес повече няма да има рекет и търговия - това, което правеше Божков през последните 20 години. Хазартът е специфична материя и министърът на финансите не е длъжен да знае всичко, свързано с него. Комисията по хазарта е много самостоятелен орган", добави Найденов.

 

Според него измамата на Божков е била много голяма и никой не е могъл да предположи какво е вършел бизнесменът. За Найденов, той трябва да бъде върнат обратно в България и съден.

 

Според него Черепа няма нищо общо с Цветан Василев. По думите му, на никоя държава не ѝ трябва изнасилвач, убиец и крадец.  

 

Цветомир Найденов посъветва да се питат банките за рейтинга на Божков и поясни, че няма вече банка в България, която да му даде една стотинка.

По време на интервюто стана ясно, че Божков е бил поканен да участва в интервю заедно с Найденов, но е отказал.

Припомняме ви, че срещу Васил Божков са повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

Веднага след първото обвинение Божков изчезна. Малко по-късно се разбра, че той е в Обединените Арабски Емирства.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP