Цветанов с нова визия и атака към Борисов: Премиерът работи на принципа - Успехът е мой, провалът-общ

08 Юни 2020 | 19:12
5 коментара
Политика

Успехът е мой, провалът е общ – това е принципът на властта.

 

Това казва във видео интервю за „Банкеръ“ лидерът на Евро-атлантическия съвет за сигурност (ЕАЦС) и бивш депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Властта през цялото време води монолог с гражданите и институциите, вместо да демонстрира стремеж към общи усилия. Видяхме отсъствие на консултативен съвет по национална сигурност – единственият по конституция съвещателен орган, който може да търси кризисни решения, с ресурса на всички институции, посочи Цветанов, визирайки ситуацията през последните три месеца, когато заради Covid-19 бяха наложени редица мерки в интерес защита на здравето и живота на гражданите.

По думите на Цветанов вече се намираме в предизборен период. Очакват се солиден популизъм и националпопулизъм, всички ще се фокусират върху дребни вътрешни проблеми и междуличностни конфликти, а не върху проблематиката на района, в който се намира страната.

Трябва да благодарим на малкото свободни медии, сред които е безусловно и „Банкеръ“. Статуквото владее останалите, отбеляза лидерът на ЕАЦС.

Хората са притеснени, че няма хоризонт, няма кауза и надежда за нещо по-добро. Очакването е за промяна. Но и носят страха в себе си, коментира още политикът.

Той очертае още един много сериозен проблем на България – отсъствие на страната ни от голямата политика.

Всъщност ние отсъстваме от големия дебат и голямата политика. При изброяването на държавите от проект "Триморие" бяха споменати прибалтийските републики, Италия и Румъния. България беше пропусната, аргументира се Цветанов.

Той споделя, че в разговорите с хора на възраст между 24 и 44 години, те искат да чуят смислени политики, промяна в общуването с високите нива на държавното управление. Народняшкото поведение и едноличното управление не водят до успех и просперитет, според тях.

Република, институции, конституция. Парламентарен контрол. Комуникация. Сред тях е думата, която ще формулира новия политически проект, открехна малко завесата политикът, за когото вече и Борисов заговори, че се готви да прави нов политически проект и дори му пожела успех.
 

Изненадан съм от познанството между Арнаудова и Божков, заяви Цветан Цветанов пред БНР в предаването "Неделя 150".

Той обясни, че PR-ът не би трябвало да има служебни задължения да контактува с хора от бизнеса.
"PR-ът трябва да организира дейността за популяризирането на политиките на Министерски съвет, а не да влиза в някакви разговори с бизнесмени", посочи Цветанов.

 

Според него в момента има нужда от нов политически проект, защото недоверието е високо и има натрупан дефицит. Той допълни, че ако се прави политически проект, то той трябва да е с ясни евроатлантически принципи.

"Аз не съм от политиците, които отиват на лични нападки. Днес мога да говоря с всеки, независимо от неговите възгледи. Трябва да създадеш платформа, която да обединява, а не да разделя", посочи Цветанов.

„Днес повече от всякога хората искат да има икономическа стратегия, затова расте критиката и към предложенията на кабинета. Ако не се отговори подобаващо на недоволството на хората, ще има по-отчетливо търсене и припознаване на политически субекти извън властта“, каза още Цветанов.

Според него желанието на управляващите за държавна петролна компания е липса на икономическа логика.Епицентър
 

 

Цветанов с нова визия и атака по Борисов: Премиерът работи на принципа - Успехът е мой, провалът-общ

Добавени коментари

Гага публикува:
08 Юни 2020 | 23:38
Еее,ама цецко мислел и за хората.Записвам се в неговата партия.Я виж какъв чистичък бил път го наричахте крадец и мошеник.Имал 6 или 7 апартамента.Нали трябва да осигури място,където да се среща с либето.Няма чак в Барселона да ходи я.Пари за път на харчи аааа...
Гага публикува:
08 Юни 2020 | 23:37
Еее,ама цецко мислел и за хората.Записвам се в неговата партия.Я виж какъв чистичък бил път го наричахте крадец и мошеник.Имал 6 или 7 апартамента.Нали трябва да осигури място,където да се среща с либето.Няма чак в Барселона да ходи я.Пари за път на харчи аааа...
Razlogenin публикува:
08 Юни 2020 | 20:54
И едните и другите са маскари От Алеко Константинов (дали демократичните поколения го знаят.? Подавам жокер. Не е джендър./ама па тоа ле Дека сека година одеше н са закуска.дс топи и преебова родина.явно сме си измечаре щом и партия евро та Дека е атланико,па Дека сме ние в другия край и Дека си губим род и фамилия с тия педърски ценности Дека арабели и црънци ги изведоха.
Ужас публикува:
08 Юни 2020 | 20:41
Предател!Ако не ти бе Бойко,още щеше да живееш в панелка и да си учител по лека атлетика!А децата ти не в Америка,а в кварталното училище щяха да учат.
бойчев публикува:
08 Юни 2020 | 19:34
браво Цецо забий бойко Тиквата

Добавете Вашия коментар

TOP