Цветанов: Кандидатите за министри ще бъдат предложени от ГЕРБ

10 Септември 2018 | 08:26
0 коментара
Политика

Съветът на управляващата коалиция се събира днес да решава за оставките на тримата министри, подадени след катастрофата край Своге на 25 август, при която загинаха 17 души.

Министрите на транспорта Ивайло Московски, на вътрешните работи Валентин Радев и на регионалното развитие Николай Нанков подадоха оставки на 31 август по искане на премиера Бойко Борисов.

В коалицията обаче се появиха разногласия, след като НФСБ на вицепремиера Валери Симеонов обяви, че ще гласува срещу оставките.

Дали ще бъдат приети оставките на министрите е въпрос на разговори, заяви в неделя председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Силата на ГЕРБ е че в такива моменти може да поема политическа отговорност, каза Цветанов пред журналисти.

Кандидатите за министерските позиции ще бъдат предложени от ГЕРБ, заяви той.

„Вече окончателното решение ще бъде взето след като в парламента бъдат внесени оставките. Миналата седмица имахме доста конструктивен разговор с коалиционните ни партньори, като очаквам утре (в понеделник) да надградим постигнатото. Всички ние трябва да формираме политическите си решения на базата на колективната воля в коалицията“, подчерта Цветанов.

„Бих се радвал, ако нашите партньори от „Обединени патриоти“ имат единна позиция. Ние винаги сме се съобразявали с техните решения“, отбеляза той.

На въпроса какви качества трябва да притежават новите кандидати за министерските постове, Цветанов коментира: „Това трябва да са хора с безспорни професионални качества, с професионална тежест и да бъдат ангажирани с изпълнението на управленската програма на ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

 Vesti.bg. 

Добавете Вашия коментар

TOP