Цветан Цветанов в Благоевград: Готови сме с почти всички кандидати за кметове за изборите догодина

18 Юни 2018 | 18:01
0 коментара
Политика

Готови сме с почти всички кандидати за кметове за изборите догодина. В диалог сме със структурите ни в цялата страна Ще изненадаме БСП. Хората виждат коя е партията, която работи в интерес на гражданите. Това коментира пред журналисти в Благоевград заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов. Днес Цветанов проведе поредица от срещи с общинските ръководства на ГЕРБ в област Благоевград.

„Политиката на БСП за конфронтиране не е добра за страната, затова не е изненада, че социологически проучвания, направени по поръчка на ГЕРБ, ни дават преднина с над  4% пред  БСП“, отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветан Цветанов посочи, че в момента бежанският натиск по границата с Турция е нулев и изтъкна, че една от причините за това е непрекъснатият политически диалог и съвместни усилия между премиера Борисов, министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас и турския президент Реджеп Ердоган. „Гаранция за стабилността и сигурността в региона е поставеният от Българското председателство акцент върху Западните Балкани. Това ще гарантира добра комуникация между правителствата, добри междусъседски отношения и разбирателство между хората”, коментира Цветан Цветанов.

Заместник-председателят на ГЕРБ бе категоричен, че кметът на Благоевград д-р Атанас е променил облика на града след като се е възползвал отлично от Националната програма за енергийна ефективност. „Управленските мандати на Камбитов доказват, че ПП ГЕРБ е направила добър избор и затова Благоевград не трябва да мисли за друга кандидатура за кмет за предстоящите местни избори“, подчерта Цветанов.

Цветан Цветанов към новото общинско ръководство на ГЕРБ-Благоевград: На ключовите догодина европейски и местни избори е важно да работим в екип

Цветан Цветанов: Готови сме с почти всички кандидати за кметове за изборите догодина снимка 1

На ключовите догодина европейски и местни избори е важно да работим в екип. Само това ще ни гарантира успех. С тези думи зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов се обърна към новото общинско ръководство и актива на ГЕРБ-Благоевград. Те се срещнаха в общинския офис на ГЕРБ в Благоевград.

Цветан Цветанов подчерта, че идеята за промяна на общинския ръководител на ГЕРБ-Благоевград не е от скоро, като целта е така да се даде допълнителен импулс в структурата и да се постигнат по-високи изборни резултати. Той уточни, че няма възражения към работата на досегашния ръководител Йордан Андонов, който през годините е показал добри резултати.

Пред  актива на партията Цветан Цветанов коментира актуалната политическа обстановка в страната и най-важните акценти в работата на ГЕРБ. По думите му вътрешната и външната политика на правителството на Бойко Борисов са в интерес на гражданите и гарантират стабилността и сигурността в целия регион.

Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира пред актива на партията, че БСП нямат никакво основание за вот на недоверие и че използват едни от най-чувствителните теми в обществото само за конфронтиране. „Друга тема, по която БСП също искат да създадат противопоставяне, е социалната политика на правителството. БСП не казват, че към 2016 г.  помощите за деца с увреждания са били 240 лв. месечно, а сега увеличението за деца с над 90 %  увреждания е с над 900 лв. Около 26 хил. са децата с увреждания и парите за тях сега са много повече”, съобщи Цветанов. Той бе категоричен , че трябва да се извърши реформата в ТЕЛК. „Според статистиката 15% от населението в България е с пенсии от ТЕЛК. За Европейския съюз средният процент е  1,5/ 2 % . Това навежда на мисълта, че е възможно да има злоупотреби”, смята Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов подчерта, че най-младият евродепутат Андрей Новаков е успял да изгради висок авторитет пред Бюджетната комисия в ЕП и участва в изключително важния дебат за Новия програмен период. „Това, което България успя да направи, е да постигне 8% повече за кохезионна политика, което се равнява на приблизително 2 млрд. лева  финансова помощ”, каза Цветанов. Според него единна и силна Европа е важна за нас, защото това гарантира европейска солидарност.

Новият общински  ръководител Бисер Михайлов заяви, че заедно с новото ръководство ще работи за постигане на нови изборни победи и че ръководството ще e достъпно и открито при вземането на решения. Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева подчерта, че за ГЕРБ работата в екип, съвместно с представителите на кварталните и съсловните организации,  винаги е била важна и ще продължи така и занапред.

„Само когато сме сред хората ще знаем тяхното мнение, техните проблеми и ще им бъдем полезни, а това винаги е било най-важно за ГЕРБ”, каза Даниела Савеклиева.

Цветан Цветанов в Банско: Темата за предсрочни парламентарни избори не стои на дневен ред

Цветан Цветанов: Готови сме с почти всички кандидати за кметове за изборите догодина снимка 2

Темата за предсрочни парламентарни избори не стои на дневен ред. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща в Банско с кмета Георги Икономов и новото общинско ръководство на ГЕРБ. На събитието присъстваха още народният представител от ГЕРБ-Благоевград и областен координатор на партията Даниела Савеклиева, както и депутатите от ГЕРБ Александър Мацурев, Георги Динев, Стефан Апостолов и д-р Емил Тончев.

Пред актива на ГЕРБ-Банско Цветан Цветанов подчерта, че вотът на недоверие на БСП е плод на желанието им сред обществото да не се говори за успехите на Българското председателство на Съвета на ЕС. „Всички европейски лидери, както и ръководствата на ЕК и ЕП, дават отлични оценки за европредседателството и приоритетите му. За първи път след толкова години акцент в европейския дневен ред е темата за Западните Балкани и то благодарение на усилията на правителството на Бойко Борисов“, обясни Цветанов.

По думите на председателя на ПГ на ГЕРБ усилията на БСП за воденето на конфронтационна политика са насочени не само на национално, но и на местно ниво, като се търсят конфликти с кметовете на ГЕРБ. „Местната власт е пряко зависима от стабилността на държавата. Едни предсрочни избори биха довели до проблеми за бизнеса, несигурност за инвеститорите и за икономиката”, каза още Цветанов.

По време на срещата бе представено новото ръководство на ГЕРБ-Банско, където за ръководител отново е преизбран  кметът Георги Икономов, а секретар е народният представител Александър Мацурев.

Цветан Цветанов проведе среща с общинското ръководство на ГЕРБ-Разлог и с кмета на града Красимир Герчев

Цветан Цветанов: Готови сме с почти всички кандидати за кметове за изборите догодина снимка 3

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов проведе среща с общинското ръководство на ГЕРБ-Разлог и с кмета на града Красимир Герчев. На събитието присъстваха още народният представител от ГЕРБ-Благоевград и областен координатор на партията Даниела Савеклиева, както и депутатите от ГЕРБ Александър Мацурев, Георги Динев, д-р Емил Тончев и Стефан Апостолов.

„Обстановката днес в България е много по-добра, отколкото беше през 2014 г. след управлението на БСП. Сега можем да се похвалим и с успешно приключване на председателството на България на Съвета на Европейския съюз“, заяви Цветанов по време на срещата. Той отбеляза, че доверието към ГЕРБ се е запазило и продължава да расте, защото партията изпълнява предизборните си обещания, а правителството на Бойко Борисов се е доказало като надежден и предвидим партньор на международната сцена. Цветан Цветанов коментира, че е важно партийните структури по различните населени места да водят диалог с хората за успешните политики, които ГЕРБ успява да реализира на местно и национално ниво.

Заместник-председателят на ГЕРБ подчерта, че кметът на Разлог Красимир Герчев е един от най-успешните кметове на ГЕРБ, който работи в добър синхрон с общинското ръководство. „Даваме висока оценка за работата на Красимир Герчев и е съвсем закономерно да смятаме, че ще продължи и следващ мандат“, съобщи Цветанов. По думите му ежедневните контакти на народните представители на ГЕРБ от Благоевградска област с местната власт помагат за решаването на проблемите от дневния ред на обществото.

По време на срещата в Разлог oбластният координатор на ГЕРБ – Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева представи новото общинско ръководство.  За общински ръководител е избрана д-р Мария Копанарова, а за секретар Петър Попов.

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов ще посети общините Петрич, Сандански, Струмяни, Кресна и Симитли на 19 юни 2018 г. (вторник). 

Той ще бъде придружаван от народния представител и областен координатор на ГЕРБ - Благоевград Даниела Савеклиева и народните представители на ГЕРБ от Благоевградска област.

В 9.30 ч. зам.-председателят на ГЕРБ ще се срещне в сградата на Община Петрич с кмета Димитър Бръчков.

В 10:45 ч. в партийния офис на ГЕРБ в Петрич, намиращ се на ул. „Цар Борис III”, ще започне срещата на Цветан Цветанов с общинското ръководство на партията.

В 12.00 ч. в сградата на Община Сандански Цветан Цветанов ще разговаря с кмета на Сандански Кирил Котев.

В 14:30 ч. в заседателната зала на хотел „Карелия” в  Струмяни  ще започне срещата с общинското ръководство на ГЕРБ-Струмяни.

За 15:50 ч. е насрочена срещата на заместник-председателя на ГЕРБ с общинското ръководство на партията в Кресна. Събитието ще се проведе в партийния офис.

В 17:00 ч. в сградата на Община Симитли ще се проведе среща с кмета на общината Апостол Апостолов.

Добавете Вашия коментар

TOP