Цветан Цветанов в Банско: През последните 11 години опозицията не предлага алтернативи, а иска да дискредитира управлението

13 Октомври 2018 | 18:02
0 коментара
Политика

През последните 11 години опозицията не предлага алтернативи, а иска да дискредитира управлението, да създава хаос. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Банско по време на регионална академия на Жени ГЕРБ – Благоевград „Национални и европейски приоритети – регионални решения“.

В конференцията участват още председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, народният представител от ГЕРБ – Благоевград и областен координатор на партията Даниела Савеклиева, народните представители д-р Емил Тончев и Тома Биков, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, както и кметове на ГЕРБ от Благоевградска област.

По думите на Цветанов ГЕРБ е партия, която е поставила основите да покаже другото лице на българската политика, че когато политиците говорят, то те изпълняват своите ангажименти и нещата се случват.

„Виждаме една нова тенденция в средите на нашите опоненти – да ни дескредитират по теми, по които доказано сме постигнали успешни резултати“, каза още Цветан Цветанов и добави, че Благоевградска област е пример за това какво се случи, когато ГЕРБ прекъсна своето управление преди няколко години, като посочи за пример в тази посока временното спиране на строителството на автомагистрала „Струма“ и забавянето, което се е получило.

„Ние успяхме да наваксаме забавянето и съм убеден, че след няколко седмици, предсрочно ще пуснем 24.5 км отсечка от магистралата, което ще гарантира безопасността на пътуващите, но и по-бързото предвижване на туристите“, подчерта Цветанов и коментира, че опозицията много често преписва на ПП ГЕРБ своите грехове, заявявайки, че това намира своето потвърждение в казуса с дупката във Варна, за която от БСП са казали, че Георги Гергов ще получи милиони левове.

„Но никой не казва – как и кога се е случило придобиването на тази дупка. Всичко, което се е случило с този имот е в следствие на добри хватки, които са извършили от опозицията, за да може той да я купи. Въпросната дупка е „язвата“ на Варна, затова е необходимо да я оправим сега, защото след години ще струва още повече“, допълни Цветанов.

Той добави, че по казусът от ПП ГЕРБ подготвят аргументиран текст, който ще представят пред опозицията. „Тогава ще ги питаме как ще отговорят“, уточни Цветанов.

Той отбеляза, че днес опозицията е креслива, не предлага алтернатива, но обхваща голяма част от медийното пространство.

Цветан Цветанов коментира и случаят на убитата журналистка от Русе Виктория Маринова, отбелязвайки че от опозицията са използвали случая, за поредното дескредитиране на управляващите, но успешното разрешаване на убийството е показало, че техните обвинения нямат основание. Председателят на ПГ на ГЕРБ каза още, че управляващите трябва да решават проблемите на общините, а не да ги делят на червени, сини и други.

„ГЕРБ сме длъжни да говорим за добрите политики, които ще реализираме през следващата година. Трябва да работим за всички общини и да реализираме добри политики“, добави Цветанов. Той заяви, че чрез успешната икономическа политика, водена от ПП ГЕРБ, правителството успява да отпуска целеви средства за всички общини. За пример, той даде Банско, където преди дни започна строителството на нова детска градина.

Цветанов коментира пред Жени ГЕРБ – Благоевград и актуалните теми в страната, свързани със Закона за вероизповеданията, законопроекта за помощите, които да се отпускат за сираци и фалшивите новини, за които подчерта, че преди европейските и местните избори ще се увеличават. По отношение предстоящия вот на недоверие, който опозицията ще внесе, свързан с темата „Здравеопазване“, той посочи, че интересен е факта, че вота е за бъдещи намерения на Министерството на здравеопазването, а не за нещо, което вече е прието.

Цветанов отбеляза, че в момента се обсъждат два модела за промени в здравеопазването, които се подлагат на сериозни обсъждания с всички заинтересовани страни, за да се постигне най-доброто за системата.

"Хибридната война с фалшиви новини след убийството в Русе бе поведена от хора, които не милеят за родината ни. Две са възможните цели на тази акция – извличането на политически дивидент или създаването на хаос. Във всеки случай обаче бе нанесена сериозна щета на имиджа на България", коментира пред журналистите в Банско Цветан Цветанов.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ, когато има голям брой фалшиви новини и те бъдат добре презентирани пред обществото, дори и изключително сериозни политици и институции могат да бъдат заблудени и да се изказват прибързано.

„Само за 24 часа се създаде много лош облик на страната ни. Този случай би могъл да бъде използван като пример какво не трябва да правят политиците“, отчете Цветанов и призова в такива ситуации всички да се въздържат от коментари докато компетентните институции не се произнесат.

Цветан Цветанов, който е и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и представител на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол в УС на Агенцията, изтъкна, че с бързите си и професионални действия българските институции, в координация с европейските служби, са опровергали критиците и са дали възможност на всеки да преосмисли позицията си.

 „България е един остров на стабилност в региона. По време на европредседателството доказахме, че можем да бъдем лидер на Балканите. Нека не рушим този имидж“, каза още той.

Добавете Вашия коментар

TOP