Цветан Цветанов: Ясна е президентската кандидатура на ГЕРБ

29 Август 2016 | 08:54
0 коментара
Политика
Цветан Цветанов: Ясна е президентската кандидатура на ГЕРБ

Посещението на премиера Борисов в Турция, а после и в Германия е ясен знак за тревожността, която имаме днес и за ангажиемнта, който поема министър-председателя ни. Това заяви в ефира на БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.Президентската кандидатура на ГЕРБ вече е ясна, допълни той. „Нашите структури в цялата страна, са готови и приемат решението, което ще бъде окончателно на Изпълнителната комисия, за да може действително да реализираме една успешна кампания, 11-та по ред и да запазим тази стабилност, която имаме днес”, допълни Цветанов. 

Той посочи, че ГЕРБ има много доказани хора, които могат да се включат в предизборната кампания за президент и вицепрезидент. „Трябва да бъде човек с твърд характер, да е човек, който се е доказал в управлението, да е управлявал и политически да има съответните познания ,за да може да се включи активно в сегашния динамичен международен и вътрешен политически дебат”, каза още зам.-председателят на партията. 

"Трябва да имаме добре структурирана политическа система и взаимно уважение. Различните мнения трябва да бъдат чути, но не бива, щом си с друго мнение, само и единствено да бъдеш против работата на човека и това, което той върши. Ако си по-различен, не е нужно да хвърляш обиди към ГЕРБ и Бойко Борисов, а би било добре да работиш и да даваш идеи", категоричен бе Цветанов.

"Винаги сме отстоявали европейските ценности. България има своя силен глас, което е най-важното. Самият факт че Борисов бе поканен в Турция, значи, че двете страни не искат да развалят добросъседските отношения. Сирия е военно поле – винаги има сблъсък, винаги има жертви и това засилва миграционната вълна към Турция и Европа", заяви той.

Запитан дали Меркел ще успее да обедини Европа, Цветанов отговори: "Германия взе водеща роля, което е закономерно, съдейки по нейната икономика. Можем да отчетем и като успех на премира Борисов в Германия, фактът, че постави на дневен ред продължаването и завършването на методите за възпиране на потока от мигранти. Меркел му обеща да се защитят българските позиции в ЕС от гледна точка на финансова и техническа помощ".

Сътрудничеството между службите и трафика на хора зам.-председателят на ГЕРБ коментира така: "Винаги съм казвал, че решаването на проблемите минава само чрез добрата координация между службите, както и информационния обмен. Много държави от ЕС не изпълняват ангажимента си по решения, взети от ЕК и Европарламента. Трафикът на хора е проблем, седящ актуално в днешните условия, а от него печалбите са неимоверно големи. Това са над 4 милиарда годишно. В Германия влязоха над 1 милион бежанци. Всеки един от тях е платил голяма сума".

"Най-важният закон през есента е бюджетът на страната за другата година. Бюджетната комисия в лицето на Менда Стоянова ще направи необходимата организация, за да се приеме бюджетът веднага след президентските избори. По време на кампанията е неподходящо време, защото тогава трябва да се избягва популизмът. Надявам се края на ноември или началото на декември да приемем един добър бюджет за 2017 г", заяви Цветанов.

Добавете Вашия коментар

TOP