Бъдещи първолаци в Симитли надникнаха във вълшебния свят на знанието

28 Февруари 2019 | 16:52
0 коментара
Култура

Бъдещи първокласници бяха на  ден на отворените врати в училище. В първия от дните на отворените врати в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Симитли децата от предучилищна група „Калинки“ от детска градина „Радост“, филиал „Ян Бибиян“ бяха на гости на четвъртокласниците в училището.

Каките и батковците от всички паралелки на 4-и клас се бяха подготвили отлично да посрещнат своите наследници и с радост се забавляваха с тях.

В 4-и клас, на госпожа Калинка Цветанова, подготвиха за тях работилничка за усмивки „Баба Марта е при нас“. Бъдещите първокласници за пръв път прекрачиха прага на училището, за да надникнат във вълшебния свят на знанието. Малките възпитаници на „Ян Бибиян“ с нетърпение очакваха този ден и с голяма радост участваха в празника, подготвен специално за тях.

Малки и големи заедно твориха – рисуваха, оцветяваха, пяха, танцуваха и се забавляваха. Децата с интерес се разходиха из училището, седнаха на ученическите чинове, разгледаха класните стаи. Детските сърца бяха изпълнени с вълнение и любопитство, а усмивките грееха на лицата им през целия ден.

Денят на отворените врати се превърна във вълнуващо преживяване и начин бъдещите ученици да се потопят в училищната атмосфера, да се запознаят с учебната среда, да се забавляват заедно, за да могат по-леко да преодолеят бариерата на първата си среща с непознатото и да се почувстват още от сега по-свободни, уверени и спокойни в училището, което само след няколко месеца ще се превърне в техен втори дом.

В 4-и „Б“ клас, с класен ръководител Маргарита Павлова бяха Мария, Ива, Любомир и Мелани. Учениците на госпожа Павлова с голяма радост и вълнение се подготвиха за посрещането на бъдещите първолаци.Изработиха табло с празниците през месец март и малки подаръчета за гостите.Също показаха и своите артистични възможности чрез сценката “Щъркът иде“ За всеки един от празниците 1март, Осми март, Трети март и Първа пролет имаше песничка, на която танцуваха и пяха заедно малките сладури и учениците.Последва разходка из училището и посещение на класна стая на първокласници. На тръгване дечицата казаха „Много ни хареса! Искаме да сме ученици в това училище!“

Във „В“ паралелка на 4-и клас с ръководител Мария Шалдева вълнението беше огромно. Както за малките и за вече порасналите каки и батковци от 4 клас. Ученичката Никол Стоименова разказа на малчуганите как преди 4 години и те са били на тяхното място, но сега вече са големи и ги посъветва да бъдат умни и добри деца, да се учат и да слушат и вкъщи и в училище. В презентация за Баба Марта, учениците прочетоха легендата за мартеницата, за символите на мартеничката и каква е Баба Марта в народните представи.От бялата дъска ги гледаха Пижо и Пенда, а децата им се радваха . Бъдещите първокласници бяха много активни и даваха най-различни предположения. Артистичните ученици пресъздадоха сценката ,, Щъркът иде‘‘,а после под звуците на песента ,, Щъркел шарен дългокрак‘‘ тропнаха ръченица.

Г-жа Шалдева по стара българска традиция им подари мартенички с пожелание да са румени и засмяни като мартеничката.

Когато училищното звънче удари за края на часа , на малчуганите не им се тръгваше и искаха да останат още в училище. Направиха разходка по етажите на училището като с любопитство разглеждаха рисунките на таблата. В стаите на първи клас ги посрещнаха първокласниците на г-жа Ашминова и г-жа Равначка. Разгледаха стаята и на г-жа Сотирова, която имаше час в огромния физкултурен салон. Децата се похвалиха , че и те обичат да спортуват и това ще им бъде любим предмет.

Накрая всички си тръгнаха доволни с балони, щъркелчета и цветя направени от каките и батковците.

В 4 –и “Г” клас с ръководител Татяна Николова бъдещите първокласници  бяха посрещнати с широко отворени сърца, с много прегръдки и усмивки. Учениците запознаха бъдещите първокласници с приказните герои, като представиха сценката “Щъркът иде”. Заедно с каките и батковците те твориха и работиха в екип. Малките дечица подготвени от техните госпожи, поздравиха учениците с много хубави стихчета за мартеничките. В началото плахи и неспокойни влязоха в класната стая, а накрая излязоха уверени, щастливи и с много любов към училището.

Добавете Вашия коментар

TOP