Бъдещи първолаци от Симитли на гости в работилничка за усмивки

20 Март 2019 | 16:42
0 коментара
Култура

Работилничка за усмивки ,,Слънчева пролет, здравей‘‘ посетиха бъдещите първокласници от община Симитли.

Учениците от IV клас и техните учителки от СУ ,,Св. Св. Кирил и Методий‘‘ Симитли посрещнаха малчуганите по повод настъпващата пролет.

Училищния праг прекрачиха децата от с. Черниче с ръководители Мая Смиленова, с. Полена с Христина Николова, с. Полето с Марияна Грозданова и ЦДГ- филиал Ораново група ,,Мики Маус‘‘ с Вероника Тупарова.

Класните ръководители на четвъртите класове- Калинка Цветанова, Маргарита Павлова, Мария Шалдева и Татяна Николова, отвориха вратите на класните си стаи и заедно с учениците посрещнаха бъдещите първокласници. В екип с каките и батковците децата изработиха пролетна картичка. Четвъртокласниците ги поздравиха с песни, танци, стихотворения и драматизации на приказки. На тръгване им подариха по една роза, направена с много любов от тях. Малчуганите посетиха класните стаи на първокласниците в училище и техните госпожи- Ашминова, Равначка и Сотирова, които също им подариха подарък за спомен. Разходиха се по коридорите, разгледаха кабинетите и пролетната украса в училище.

Феята от 4,,В‘‘ клас събуди цветята от зимния сън и те разцъфтяха под звуците на ,,Пролетен валс‘‘ от Шопен, Пролетта дойде и пожела на всички:

,,Да грее слънце в душите ни, вятър да развява косите ни, птича песен да оглася дните ни! Нека се усмихваме по-често, като пролетното слънце! Нека цялата красота на пролетта да се пренесе в душите ни и да ни дари с весело настроение и приятни мигове!

Директорът на училището Таня Янкова ги поздрави и заедно със заместник - директора Борислав Дафков ги изпратиха до училищния автобус, който ги върна обратно в детските градини, а бъдещите първолаци обещаха да се върнат наесен с песен...вече като истински ученици!

Добавете Вашия коментар

TOP