Бъчварова: Румен Петков 10 пъти ми звъня за негов близък, който бе дисциплинарно уволнен

10 Юли 2016 | 11:13
0 коментара
Политика
Бъчварова: Румен Петков 10 пъти ми звъня за негов близък, който бе дисциплинарно уволнен

Вероятно Румен Петков ме критикува, защото е засегнат заради негов близък, срещу когото беше приложено дисциплинарно производство. Той лобираше за него, обаждал ми се е поне 10 пъти. Но имаше нарушение и този служител беше дисциплинарно уволнен. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в предаването на bTV „Тази неделя“.В събота в същото предаване Петков отправи критики към министър Бъчварова, че не мотивира служителите си.

Румен Петков поиска право на отговор минути след като Бъчварова напусна студиото. Той разказа, че не лобирал за определен служител, а се е застъпил за уволнение след акция срещу корупцията в полицейските управления на Първомай и Асеновград.

След шумна операция и обвинения в злоупотреби всички служители на двете РПУ-та бяха възстановени на работа с изключение на шефа на дирекцията в Асеновград. Петков казал на Бъчварова да не си играе с човешки съдби. Това не е лобиране, аз съм се застъпил за истината, тези служители се нуждаеха от защита, те бяха невинни, заяви Румен Петков.

Добавете Вашия коментар

TOP