Бустаня от Хаджидимово се размина с условна присъда, доказаха като негови едва 856 г от намерените близо 5 кг марихуана

05 Май 2016 | 22:29
0 коментара
Общество
Бустаня от Хаджидимово се размина с условна присъда, доказаха като негови едва 856 г от намерените близо 5 кг марихуана

Само с 3-месечна условна присъда се размина 42-годишният Тодор Костадинов Симеонов от Хаджидимово, познат в района с прякора Бустаня, след като на 28 януари при полицейска проверка в дома му и прилежащи пристройки служители от РУП - Гоце Делчев откриха и иззеха 4,824 кг марихуана.

Любопитното е, че Бустаня е признат за виновен за притежанието само на 856 грама марихуана на стойност 3424 лв. от намерените почти 5 килограма наркотик.

След направено запитване от вестник „Струма“ до компетентните органи защо Симеонов е осъден само за 856 г марихуана от намерените в дома му 4,824 кг, ни бе обяснено, че съдът е признал за негова собственост само наркотика, открит в жилището, което обитавал. За останалото количество марихуана не било доказано, че е на Бустаня, тъй като е намерено в прилежащи на неговия имот сгради и той отрекъл пред съда да има общо с тази марихуана.

Присъдата на Симеонов е постановена след постигане на съдебно споразумение. Той трябва да заплати в полза на ОД на МВР - Благоевград направените по време на досъдебното производство 5 лв. държавна такса на Районен съд - Гоце Делчев за издаване на изпълнителен лист.

По време на заседанието съдът отмени и взетата по отношение на обвиняемия Тодор Симеонов мярка за неотклонение "подписка". В съдебното заседание подсъдимият се е признал за виновен. Струма

Добавете Вашия коментар

TOP