Бунт в село Илинденци: Жители отказват да плащат сметките за вода и заплашват с протести

19 Декември 2019 | 11:08
0 коментара
Общество

Жителите на село Илинденци в община Струмяни отново заплашват с протести и дори с блокиране на магистрала “Струма”, заради по-високата цена вода, която им се налага да плащат. Вече няколко месеца те отказват да покриват сметките си с мотива, че увеличението не е оправдано, предава БНТ. Един кубик вода в общината струва около 1,24 лв.

Част от хората в селото имат натрупани за няколко месеца неплатени сметки за вода, които възлизат на около 500 лв. Жителите на селото обаче са категорични, че няма да ги погасят, докато не бъде създадено ново общинско дружество.

От Община Струмяни обясниха, че ВиК Благоевград без да има право оперира с активите на старото и вече закрито общинско водното дружество. От ВиК Благоевград пък са категорични, че те са законен воден оператор и имат сключен договор затова. Дори изпълняват бизнесплана си и имат над 200 000 лв. инвестиции от началото на годината във водопроводната система на общината.

От Община Струмяни казаха, че ще предприемат всички мерки, за да излязат от водната асоциация. Община Петрич също иска да я напусне.

Добавете Вашия коментар

TOP