БСП-Симитли: Заявената подкрепа за Апостолов от страна на ГЕРБ е опит да се прилепят към печелившия кандидат

12 Юни 2015 | 10:13
2 коментара
Политика
БСП-Симитли: Заявената подкрепа за Апостолов от страна на ГЕРБ  е опит да се прилепят към печелившия кандидат

                                                        Позиция на общински съвет на БСП-Симитли

Вече за четвърти път Апостол Апостолов ще бъде кандидат за кмет на община Симитли издигнат от коалиция „Бъдеще за община Симитли”. За пореден път БСП в община Симитли е последователна в своята политика и като част от тази коалиция подкрепя Апостолов като кандидат за Кмет на общината. Коалиция „Бъдеще за община Симитли” е отворена коалиция, в предходния мандат в коалицията се включиха Партия на зелените, Български социалдемократи, ВМРО-БНД, Партия за хората от народа  и др. Обща е и листата на коалицията, в която всеки политически субект е представен достойно. Провежданата политика през предишните успешни мандати е била насочена към хората, за развитието на общината и с подчертана социална ангажираност.

На провелата се конференция на партия ГЕРБ е взето решение да подкрепят кандидатурата на Апостолов за общински кмет, но партията  ще се яви на изборите със своя листа за съветници и за кметове на населените места. В общинската структура на ГЕРБ има напрежение и подкрепата за Апостолов не е еднозначна.

Във връзка със създалата се ситуация, ръководството на БСП- Симитли  не възнамерява да променя отношението си към коалицията и кандидата за кмет Апостол Апостолов. Заявената подкрепа за Апостолов от страна на ГЕРБ  е опит да се прилепят към печелившия кандидат.  Това в никакъв случай не означава колаборация на БСП с ГЕРБ в общината.

На събранията на основните партийни организации болшинството от социалистите се обявиха за участие в коалицията, както досега и в подкрепа кандидатурата на Апостолов за кмет. На предстоящата конференция, която ще вземе окончателното решение, очакваме потвърждение на тази позиция. Уверени сме, че и на предстоящите местни избори БСП в Симитли ще има Кмет, общински съветници и кметове на населени места, които ще работят за интересите на хората в общината.

 

11.06.2015 год.                                  Общински съвет на БСП- Симитли

БСП-Симитли: Заявената подкрепа за Апостолов от страна на ГЕРБ  е опит да се прилепят към печелившия кандидат

Добавени коментари

ЗДРАВКО публикува:
12 Юни 2015 | 16:59
бсп в Община Симитли имат всичко на всичко само 200-300 гласа! Да не говорим, че имат само един Общински съветник! Много значимите, големият фактор бсп. Айде стига ставате вече СМЕШНИ. С вас и без вас ПОЛИ си е КМЕТ!
Снежка публикува:
12 Юни 2015 | 16:56
бсп - РЕВНУВАТ!

Добавете Вашия коментар

TOP