Хиляди хора изказаха възмущението си след като внук разказа в социалната мрежа „Фейсбук” как 82-годишният му дядо е бил брутално пребит от крадец рецидивист. Насилникът отнел 120 лв. от възрастния мъж.

„Към един часа през нощта лицето се опитало да влезе в къщата, при което дядо ми излязъл. Сборичкали са се”, посочи пред NOVAГеорги Вачев, внукът на пострадалия.

„Имало е побой, Хвърлил си е портмонето със 120 лв. по него с единствената идея да се спаси. Дядо ми да си спаси живота, защото е било на живот и смърт”.

Георги Вачев подчерта, че дядо му е със сериозни контузии. В момента е в болница със счупена скула и наранявания по цялото тяло.

„От полицията разбрахме, че извършителят е криминално проявен. Лежал е в затвора за същото деяние и преди. Баща ми го познава. Викал го е няколко пъти да му помага в двора. Крадецът живее през няколко къщи”, разказа синът на пострадалия.

Постът за пострадалия възрастен мъж е споделен от над 50 000 потребители на „Фейсбук” и е коментиран над 14 000 пъти. Крадецът е от ромски произход.

„Целта на моя пост е да достигне до максимално много хора. Този път искрено се надявам извършителят да си получи заслуженото. Законите са за всички и те трябва да се спазват”, заяви Георги Вачев. Той подчерта, че хората пот селото се притесняват да говорят за станалото.

„Има набези постоянно в къщи, в които живеят възрастни хора. Когато хванем крадеца на терен, първо уведомяваме полицията. Предаваме ги с протокол”, обясни Владимир Попов, представител на охранителната фирма в Славяново.

Предстои прокуратурата да реши дали да поиска постоянно задържане за крадеца. В противен случай той ще бъде пуснат на свобода след 72 часа в ареста.